Λυγίζει κουτάλια, ζητεί κυβερνητικό πόστο

Λυγίζει κουτάλια, ζητεί κυβερνητικό πόστο

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Το διάσημο μέντιουμ Γιούρι Γκέλερ έκανε αίτηση για πρόσληψη στην Ντάουνινγκ Στριτ, μετά την πρόσκληση του προσωπάρχη του Μπόρις Τζόνσον, Ντόμινικ Κάμινγκς, προς «περίεργους» και «απροσάρμοστους με εξαιρετικές ικανότητες», να καταθέσουν βιογραφικά. Ο 73χρονος Βρετανοϊσραηλινός Γκέλερ, που έγινε γνωστός τη δεκαετία του 1970 εμφανιζόμενος στην τηλεόραση να λυγίζει κουτάλια χωρίς να τα αγγίζει, υποστήριξε ότι η καριέρα του στην τηλεόραση ήταν «το τέλειο προσωπείο» για να κρύψει την πραγματική καριέρα του στις μυστικές υπηρεσίες. «Τα κατορθώματά μου δεν μπορούν να απορριφθούν ως ψευδαισθήσεις», είπε, ισχυριζόμενος ότι έχει δουλέψει «με τη Mossad και τη CIA». «Βοήθησα στην επιχείρηση “Καταιγίδα της Ερήμου”, βοήθησα να εντοπιστούν μυστικές σήραγγες στη Βόρεια Κορέα και χρησιμοποίησα τις δυνάμεις μου για να διαγραφούν τα δεδομένα σε κρίσιμους διπλωματικούς σκληρούς δίσκους που βρίσκονταν καθ’ οδόν προς τη Μόσχα», ισχυρίστηκε.

Ο Γκέλερ υποστήριξε ότι βοήθησε τον Μπόρις Τζόνσον να κερδίσει τις εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου χαρίζοντας στο επιτελείο του ένα κουτάλι επενδεδυμένο με θετική ενέργεια. «Ισως θα σου χρειάζονταν οι ικανότητές μου στις διαπραγματεύσεις σου με τον Μισέλ Μπαρνιέ», δήλωσε. Ομως οι «δυνάμεις» του δεν είχαν και τόσο εντυπωσιακά αποτελέσματα στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για την έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε., την οποία ο Γκέλερ ισχυρίστηκε ότι θα αποτρέψει, καλώντας τους Βρετανούς σε μαζικές ασκήσεις τηλεπάθειας δις ημερησίως.

Ο Γκέλερ, που ζει στο Ισραήλ αλλά υποστηρίζει ότι θα επιστρέψει στη Βρετανία «αν υπάρξει το κατάλληλο κίνητρο», έχει προσφερθεί να συμμετάσχει στις προσπάθειες για μείωση των εντάσεων στη Μέση Ανατολή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή