ΤΕΣΤ

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυξήσεις στα ασφάλιστρα πυρός πάνω από 20% και στην ασφάλιση των I.X. 10% προετοιμάζουν οι ασφαλιστικές εταιρείες.

Υπό το βάρος της διαμόρφωσης της νέας τιμολογιακής πολιτικής των ασφαλιστικών εταιρειών για το νέο έτος και των αυξήσεων που θα επιφυλάξει, έγινε χθες η πρώτη συνάντηση του προεδρείου της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών με τον νέο υφυπουργό Ανάπτυξης κ. X. Θεοδώρου.

Στη συνάντηση οι εκπρόσωποι των μεγαλύτερων ασφαλιστικών εταιρειών της χώρας έθεσαν εμμέσως το θέμα των αυξήσεων στα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων για τα συμβόλαια του νέου έτους, προβάλλοντας την αύξηση του κόστους αποζημίωσης ανά αυτοκίνητο, που υπερβαίνει, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Ευρωπαϊκής Ενωσης, κατά 20.000 δρχ. το μέσο ασφάλιστρο. Σύμφωνα με εκπροσώπους της ασφαλιστικής αγοράς, το τοπίο των νέων αυξήσεων αναμένται να ξεκαθαρίσει το προσεχές δεκαήμερο και τον τόνο θα δώσουν, όπως κάθε χρόνο, οι μεγάλες εταιρείες του κλάδου, με αιχμή αυτή τη χρονιά την τιμολογιακή πολιτική που θα ακολουθήσει η ηγέτις εταιρεία στον κλάδο, Εθνική Ασφαλιστική, η θέση της οποίας ενισχύεται περαιτέρω, μετά τη συγχώνευσή της με την Alpha Ασφαλιστική.

Στις παραινέσεις του υφυπουργού για συγκρατημένη τιμολογιακή πολιτική, προκειμένου να μην υπάρξει υπέρμετρη επιβάρυνση του πληθωρισμού, οι εκπρόσωποι του κλάδου έθεσαν το θέμα της στρεβλής, όπως υποστηρίζουν, αποτύπωσης του πραγματικού ύψους τους στις μετρήσεις του τιμαρίθμου, επαναφέροντας το αίτημα αλλαγής της μεθοδολογίας που ακολουθεί η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή