ΗΠΑ: «Πόλεμος» στο ντιμπέιτ των Δημοκρατικών

ΗΠΑ: «Πόλεμος» στο ντιμπέιτ των Δημοκρατικών

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντιπαραθέσεις επί προσωπικού σημειώθηκαν στο ντιμπέιτ της Τρίτης μεταξύ των υποψηφίων για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος, με το ερώτημα ποιος έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες να επικρατήσει επί του προέδρου Τραμπ να κυριαρχεί και τη γερουσιαστή Ελίζαμπεθ Ουόρεν να προσπαθεί να εκτοξεύσει την εκστρατεία της ενόψει των προκριματικών εκλογών στην Αϊόβα. Υποκύπτοντας στις προτροπές των συντονιστών της συζήτησης, η Ουόρεν και ο Μπέρνι Σάντερς συγκρούστηκαν γύρω από το εάν μία γυναίκα μπορεί να εκλεγεί πρόεδρος, ζήτημα το οποίο συνετέλεσε στο άνοιγμα ρήγματος μεταξύ τους τις τελευταίες ημέρες. Η Ουόρεν υποστηρίζει ότι ο Σάντερς της είχε πει σε ιδιωτική τους συνάντηση ότι μία γυναίκα δεν θα μπορούσε να νικήσει τον Τραμπ. Στο χθεσινό ντιμπέιτ, η Ουόρεν είπε, δείχνοντας τους τέσσερις άνδρες υποψηφίους: «Μεταξύ τους, ηττήθηκαν σε δέκα εκλογικές αναμετρήσεις. Οι μόνοι που έχουν κερδίσει κάθε εκλογή, την οποία διεκδίκησαν είναι η Εϊμι Κλομπάκαρ και εγώ». Από τη μεριά του, ο Σάντερς διέψευσε ότι είπε κάτι τέτοιο, επισημαίνοντας παλαιότερες δηλώσεις του για τη νίκη της Χίλαρι Κλίντον στη λαϊκή ψήφο έναντι του Τραμπ.

Χθες βράδυ, η Βουλή των Αντιπροσώπων, η οποία ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς, αποφάσισε με ψήφους 228 υπέρ και 193 κατά, να στείλει επίσημα στην ελεγχόμενη από τους Ρεπουμπλικανούς Γερουσία το κατηγορητήριο κατά του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως η Γερουσία δεν θα καθαιρέσει τον Τραμπ, ωστόσο η δίκη, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα, θα διαμορφώσει την πολιτική κληρονομιά του 45ου προέδρου των ΗΠΑ, θα πολώσει την πολιτική σκηνή και θα επηρεάσει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή