ΚΟΣΜΟΣ

Η έντονη λογομαχία Γουόρεν – Σάντερς μετά το ντιμπέιτ των Δημοκρατικών (βίντεο)

Έντονη λογομαχία είχαν οι Δημοκρατικοί Ελίζαμπεθ Γουόρεν και Μπέρνι Σάντερς, αλληλοκατηγορούμενοι ότι ο ένας αποκάλεσε τον άλλον ψεύτη δημοσίως, μετά το τηλεοπτικό ντιμπέιτ που έγινε την Τρίτη το βράδυ στην Αϊόβα ανάμεσα σε έξι υποψηφίους ενόψει των προκριματικών εκλογών που θα γίνουν στην Πολιτεία αυτή τον επόμενο μήνα για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, αποκάλυψε το CNN.

Όταν τελείωσε η τηλεμαχία, η Γουόρεν αρνήθηκε να σφίξει το χέρι του Σάντερς, με τον οποίο είχε λογοφέρει κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια του ντιμπέιτ. Το βουβό βίντεο που αποτυπώνει την σκηνή αυτή έγινε αμέσως βάιραλ στο Ίντερνετ. Το CNN αποκάλυψε την ηχογράφηση του διαλόγου που είχαν οι δύο υποψήφιοι του Δημοκρατικού Κόμματος:

"Με αποκάλεσες ψεύτρα σε εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο!", του είπε η Γουόρεν.

"Τι;", της απάντησε ο Σάντερς.

"Με αποκάλεσες ψεύτρα", επανέλαβε η προοδευτική γερουσιαστής.

"Να μην το συζητήσουμε αυτό τώρα. Αν θες να κάνουμε αυτήν τη συζήτηση, θα την κάνουμε", της είπε ο Σάντερς.

"Όποτε θες!", απάντησε η Γουόρεν.

"Εσύ με αποκάλεσες ψεύτη", ξανάρχισε ο Σάντερς. "Εσύ μου είπες (…) καλά, δεν θα το συζητήσουμε αυτό τώρα".

Κατά τη διάρκεια της τηλεμαχίας, η Γουόρεν κατηγόρησε τον Σάντερς ότι κάποια στιγμή της είχε πει ότι μια γυναίκα δεν θα μπορούσε να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές κατά του Ντόναλντ Τραμπ. "Δεν είπα αυτό", της απάντησε ο γερουσιαστής την ώρα του ντιμπέιτ.

Η Γουόρεν και ο Σάντερς, οι οποίοι εκπροσωπούν την αριστερή πτέρυγα του Δημοκρατικού Κόμματος και βρίσκονται μεταξύ των φαβορί, μαζί με τον Τζο Μπάιντεν, για να κερδίσουν στην Αϊόβα, διατηρούσαν μέχρι πρότινος φιλικό κλίμα μεταξύ τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP