Πρώτη δημόσια εμφάνιση του πρίγκιπα Χάρι

Πρώτη δημόσια εμφάνιση του πρίγκιπα Χάρι

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρώτη επίσημη δημόσια εμφάνιση μετά την κρίση του Megxit έκανε χθες ο δούκας του Σάσεξ, πρίγκιπας Χάρι, ο οποίος συναντήθηκε με νέους παίκτες του ράγκμπι. Ο πρίγκιπας εμφανίστηκε χαμογελαστός και χαιρέτησε με χειραψία τα παιδιά στους κήπους των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ, αλλά και τους εκπροσώπους των 21 ομάδων που θα συμμετάσχουν στo Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Βρετανία τον Οκτώβριο του 2021, λίγες ώρες πριν από την κλήρωση των ομάδων. Η κλήρωση διεξήχθη στην αίθουσα του θρόνου των ανακτόρων. «Ο αθλητισμός δεν αλλάζει, αλλά πραγματικά σώζει τη ζωή πολλών και πρέπει να μπει στην καθημερινότητα όλων», δήλωσε ο πρίγκιπας, ο οποίος από τις μαθητικές του ημέρες στο Ιτον αγαπούσε το ράγκμπι. Σύμφωνα με δημοσιογράφους που παρευρέθησαν στη συγκέντρωση, ο πρίγκιπας εμφανίστηκε χαρούμενος και γέλασε δυνατά όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε πώς πηγαίνουν οι συζητήσεις για το μέλλον του, χωρίς, ωστόσο, να απαντήσει.

Η σύζυγός του Μέγκαν Μαρκλ και ο οκτώ μηνών γιος του Αρτσι βρίσκονται στο Βανκούβερ του Καναδά, όπου φαίνεται ότι θα επιστρέψει και ο πρίγκιπας Χάρι αφού πραγματοποιήσει κάποιες συναντήσεις στις αρχές της εβδομάδας.  Το βράδυ της Τετάρτης, με βίντεο στο λογαριασμό του στο Instragram, κήρυξε την επόμενη φάση των Invictus Games, που τελούνται υπό την αιγίδα του. Οι αγώνες για τραυματισμένους στρατιωτικούς και βετεράνους πρόκειται να πραγματοποιηθούν στη Χάγη, από τις 9 έως τις 16 Μαΐου, ενώ το επόμενο τουρνουά, το 2022, θα διεξαχθεί στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, όπου –όπως δήλωσε ο πρίγκιπας Χάρι– «η ατμόσφαιρα θα είναι θαυμάσια».

Τη Δευτέρα ο «γαλαζοαίματος ταραξίας», όπως τον αποκαλούν τα βρετανικά ΜΜΕ, συναντήθηκε με τη γιαγιά του, βασίλισσα Ελισάβετ, τον πατέρα του πρίγκιπα Κάρολο και τον αδελφό του πρίγκιπα Ουίλιαμ στη βασιλική έπαυλη Σάντριγχαμ, στο Νόρφολκ, προκειμένου να βρουν λύση για το μέλλον το δικό του και της δούκισσας του Σάσεξ, μετά την απόφασή τους να αποσυρθούν από τα βασιλικά τους καθήκοντα.  Πολυάσχολη φαίνεται να είναι στον Καναδά η Μέγκαν Μαρκλ. Την Τρίτη επισκέφθηκε στο Bανκούβερ τη μη κερδοσκοπική οργάνωση «Justice For Girls», η οποία ασχολείται με κορίτσια εφηβικής ηλικίας που ζουν βυθισμένα στη φτώχεια. Η ΜΚΟ ανακοίνωσε ότι η Μέγκαν Μαρκλ συζήτησε «για την κλιματική αλλαγή και τα δικαιώματα των αυτοχθόνων του Καναδά».

Στη συνέχεια, η δούκισσα επισκέφθηκε κέντρο γυναικών στη συνοικία Downtown Eastside του Βανκούβερ. Το κέντρο ανάρτησε στη σελίδα του στο Facebook φωτογραφία της Μέγκαν με υπαλλήλους και επισκέπτες, με τη λεζάντα «συζητήσαμε για θέματα που απασχολούν τις γυναίκες και την κοινωνία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή