Αντρο σεξουαλικής εκμετάλλευσης το ιδιωτικό νησί του Τζέφρι Επσταϊν

Αντρο σεξουαλικής εκμετάλλευσης το ιδιωτικό νησί του Τζέφρι Επσταϊν

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον ιδιωτικό του παράδεισο, το νησάκι Λιτλ Σεντ Τζέιμς, των αμερικανικών Παρθένων Νήσων, εξακολουθούσε να κακοποιεί σεξουαλικά και να διακινεί νεαρές γυναίκες και κορίτσια, ακόμα και το 2018, ο αυτόχειρας παιδεραστής Τζέφρι Επσταϊν. Αυτό υποστηρίζει νέα αγωγή εναντίον του, τονίζοντας ότι ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων παραμένει άγνωστος.

Η αγωγή που κατατέθηκε από την υπουργό Δικαιοσύνης των αμερικανικών Παρθένων Νήσων, Ντενίζ Ν. Τζορτζ, προσκομίζει νέες αποδείξεις, σύμφωνα με τις οποίες ο αυτόχειρας βαθύπλουτος χρηματιστής χρησιμοποιούσε μία ηλεκτρονική βάση δεδομένων για να παρακολουθεί γυναίκες, αλλά και μικρά κορίτσια, κάποια από τα οποία μόλις 11 ετών, στο ιδιωτικό του νησί, το οποίο αγόρασε το 2016. Ενα κορίτσι, αναφέρει το νομικό έγγραφο, προσπάθησε να δραπετεύσει κολυμπώντας, αλλά εντοπίστηκε και της αφαιρέθηκε το διαβατήριο. «Ο Επσταϊν και οι συνεργοί του», καταλήγει η αγωγή, «διακινούσαν, βίαζαν, πραγματοποιούσαν σεξουαλικές επιθέσεις και κρατούσαν αιχμάλωτα ανήλικα κορίτσια και νεαρές γυναίκες, στις ιδιοκτησίες τους στις Παρθένους Νήσους».

Σύμφωνα με την Ντενίζ Ν. Τζορτζ, στόχος της αγωγής είναι η είσπραξη αποζημίωσης από την περιουσία του Επσταϊν, που υπολογίζεται ότι ανέρχεται στα 577,7 εκατομμύρια δολάρια. Πρόκειται, μάλιστα, για την πρώτη οικονομική απαίτηση που κατατίθεται από κτήση των ΗΠΑ ή κυβερνητική οντότητα.

Η Ντενίζ Ν. Τζορτζ χρησιμοποίησε ανεξάρτητους ερευνητές από την υπηρεσία της και έγγραφα από άλλες δικαστικές υποθέσεις προκειμένου να αποδείξει ότι το ιδιωτικό νησάκι Λιτλ Σεντ Τζέιμς ήταν επί δεκαετίες, το επίκεντρο μιας επιχείρησης διακίνησης με σκοπό το σεξ. Oπως μάλιστα δήλωσε στους New York Τimes, «χωρίς αμφιβολία ο Επσταϊν χρησιμοποίησε τις Παρθένους Νήσους και την ιδιοκτησία του, στο Λιτλ Σεντ Τζέιμς, προκειμένου να συγκαλύψει και να επεκτείνει τις δραστηριότητές του».

Οπως αναφέρουν τα δικαστικά έγγραφα δεν επιτράπηκε η είσοδος των ερευνητών στο ιδιωτικό νησί, όταν το επισκέφθηκαν τον Ιούλιο του 2018.

Η κυβέρνηση των αμερικανικών Παρθένων Νήσων σκοπεύει να ανακτήσει την ιδιοκτησία τόσο του νησιού Λιτλ Σεντ Τζέιμς όσο και του γειτονικού Γκρέιτ Σεν Τζέιμς, που επίσης ανήκει στον Επσταϊν. Επίσης, στοχεύει να κλείσει δεκάδες εικονικές εταιρείες που είχε ιδρύσει στην περιοχή, οι οποίες σύμφωνα με τους εισαγγελείς, είχαν μοναδικό σκοπό να συγκαλύψουν την πολύπλοκη επιχείρηση διακίνησης γυναικών.

Οι αποζημιώσεις θα διανεμηθούν στα θύματα των δραστηριοτήτων του Επσταϊν.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Ιούλιο ασκήθηκαν ομοσπονδιακές διώξεις κατά του Τζέφρι Επσταϊν, για τη σεξουαλική εκμετάλλευση δεκάδων γυναικών στη Νέα Υόρκη και στη Φλόριντα, κατά την περίοδο 2002 με 2005, τις οποίες είχε αρνηθεί κατηγορηματικά. Τον Αύγουστο αυτοκτόνησε στο κελί  όπου κρατείτο εν αναμονή της δίκης του, στο Μανχάταν, ενώ οι συνθήκες του θανάτου του παραμένουν αντικείμενο τριών ομοσπονδιακών ερευνών. Το 2008 είχε ομολογήσει την ενοχή του σε πολιτειακές κατηγορίες για πορνεία στη Φλόριντα και παρέμεινε 13 μήνες στη φυλακή. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή