Γερμανία: «Κινηματογραφική» εξουδετέρωση βόμβας στην Κολωνία

Γερμανία: «Κινηματογραφική» εξουδετέρωση βόμβας στην Κολωνία

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κυκλοφορία των σιδηροδρόμων αναστατώθηκε και γραφεία εκκενώθηκαν σήμερα στην Κολωνία μετά την ανακάλυψη στο κέντρο της πόλης μιας βόμβας που χρονολογείται από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και πρόκειται να εξουδετερωθεί το μεσημέρι.

Η βόμβα των 500 κιλών, αμερικανικής προέλευσης, ανακαλύφθηκε χθες, Δευτέρα, το βράδυ σε εργοτάξιο στη δεξιά όχθη του Ρήνου, κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό και η εξουδετέρωσή της απαιτούσε την εκκένωση κτιρίων που βρίσκονται κοντά, μεταξύ των οποίων η όπερα, γραφεία, καθώς και στούντιο του ιδιωτικού τηλεοπτικού δικτύου RTL.

Γερμανία: «Κινηματογραφική» εξουδετέρωση βόμβας στην Κολωνία-1

Η βόμβα ανακαλύφθηκε κοντά στην πολυσύχναστη σιδηροδρομική γέφυρα Χοεντσόλερν, που οδηγεί στον καθεδρικό ναό και στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης.

Γερμανία: «Κινηματογραφική» εξουδετέρωση βόμβας στην Κολωνία-2

Κανένα τρένο δεν θα μπορεί να διασχίσει τη γέφυρα όσο θα διαρκεί η εξουδετέρωση της βόμβας, εξήγησε η εταιρεία σιδηροδρόμων Deutsche Bahn, ενώ ο μικρότερος σιδηροδρομικός σταθμός Μέσε/Ντόιτζ είχε κλείσει από το πρωί, επιφέροντας καθυστερήσεις και ακυρώσεις δρομολογίων καθ' όλη τη διάρκεια της σημερινής ημέρας.

Ο εναέριος χώρος έκλεισε επίσης  και η ποτάμια κυκλοφορία σ' αυτή τη σημαντική αρτηρία διεκόπη στην διάρκεια εξουδετέρωσης της βόμβας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή