Ιαπωνία: Προσβλήθηκε από τον κοροναϊό άτομο που δεν είχε επισκεφθεί τη Γουχάν

Ιαπωνία: Προσβλήθηκε από τον κοροναϊό άτομο που δεν είχε επισκεφθεί τη Γουχάν

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ιάπωνας υπουργός Υγείας Κατσουνόμπου Κέιτο δήλωσε πως ένα πρόσωπο στην Ιαπωνία, που δεν είχε επισκεφθεί τη Γουχάν, προσβλήθηκε από τον νέο κοροναϊό, μετέδωσαν σήμερα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.

Το πρόσωπο που προσβλήθηκε είναι ένας οδηγός τουριστικού λεωφορείου ηλικίας περίπου 60 ετών στην πόλη Νάρα, μετέδωσε το πρακτορείο Kyodo.

Αξιωματούχοι του υπουργείου Υγείας δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι για να σχολιάσουν την πληροφορία.

Εξάλλου τρεις περιφέρειες στη ρωσική Άπω Ανατολή έκλεισαν τα σύνορά τους με την Κίνα μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου εξαιτίας των φόβων για τη διάδοση του κοροναϊού, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο τον κυβερνήτη της περιφέρειας Χαμπαρόφσκ.

Θα κλείσουν οι σταθμοί μεθοριακής διέλευσης στην Εβραϊκή Αυτόνομη Περιφέρεια, στην περιφέρεια Χαμπαρόφσκ και στην περιφέρεια Αμούρ, σύμφωνα πάντα με το TASS.

Επίσης οι αρχές της πόλης της Μόσχας έθεσαν σε ισχύ ειδικά μέτρα ασφαλείας σε ξενοδοχεία και τουριστικόυς χώρους, δήλωσε σήμερα ο δήμαρχος Σεργκέι Σομπιάνιν.

«Διεξάγουμε ειδικούς ελέγχους σε ξενοδοχεία και άλλα μέρη όπου συγκεντρώνονται μαζικά τουρίστες. Όταν εμφανίζονται ανησυχητικές ενδείξεις, ιατρικές ομάδες έκτακτης ανάγκης θα στέλνονται για να προβαίνουν σε λεπτομερείς ελέγχους», έγραψε στην ιστοσελίδα του.

Στο Χονγκ Κονγκ, η επικεφαλής της κυβέρνησης Κάρι Λαμ δήλωσε σήμερα πως τα δρομολόγια του τρένου υψηλής ταχύτητας ανάμεσα στην πόλη και την ηπειρωτική Κίνα θα ανασταλούν από τις 30 Ιανουαρίου και όλα τα δρομολόγια των οχηματαγωγών θα ανασταλούν επίσης σε μια προσπάθεια να σταματήσει η διάδοση του κοροναϊού.

Φορώντας στο πρόσωπό της μια πράσινη μάσκα, η Λαμ δήλωσε στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων ότι ο αριθμός των πτήσεων προς την ηπειρωτική Κίνα μειώθηκε επίσης στο μισό ενώ θα ανασταλεί επίσης η έκδοση προσωπικών αδειών ταξιδιού στην ηπειρωτική Κίνα.

Το Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε εξάλλου σήμερα πως κλείνει μια σειρά δημόσιων χώρων, από στάδια και πισίνες μέχρι μουσεία.

Όλοι οι δημόσιοι χώροι αναψυχής θα κλείσουν προσωρινά από αύριο, Τετάρτη, για «να αποφεύγονται οι συγκεντρώσεις ανθρώπων», ανακοίνωσαν οι αρχές.

Όλες οι αίθουσες αθλητισμού και τα γήπεδα, οι δημόσιες πισίνες, οι παραλίες, οι κατασκηνώσεις διακοπών καθώς και πολιτιστικά ιδρύματα, όπως τα μουσεία, θα παραμείνουν κλειστά «μέχρι νεωτέρας», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η διεύθυνση που είναι αρμόδια για τις πολιτιστικές υπηρεσίες και τους χώρους αναψυχής.

Τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, που αυτή τη στιγμή είναι κλειστά λόγω των διακοπών του κινεζικού Νέου Έτους, θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 17 Φεβρουαρίου.

Εξάλλου η Υπηρεσία Τουρισμού της Ταϊλάνδης ανακοίνωσε σήμερα πως περιμένει ότι ο αριθμός των κινέζων τουριστών στην Ταϊλάνδη θα μειωθεί φέτος κατά 2 εκατομμύρια, στα 9 εκατομμύρια, λόγω του ξεσπάσματος του κοροναϊού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή