Σκάνδαλο Επσταϊν: Καμία συνεργασία από τον πρίγκιπα Ανδρέα

Σκάνδαλο Επσταϊν: Καμία συνεργασία από τον πρίγκιπα Ανδρέα

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Να σταματήσει να παίζει παιχνίδια», κάλεσε τον πρίγκιπα Ανδρέα η  Αμερικανίδα δικηγόρος Λίζα Μπλουμ, και να βοηθήσει στη διερεύνηση του σκανδάλου σωματεμπορίας ανηλίκων του αυτόχειρος παιδεραστή Τζέφρεϊ Επσταϊν. Η Μπλουμ, που εκπροσωπεί πέντε από τα φερόμενα ως θύματα του Επσταϊν, τόνισε ότι έφτασε το πλήρωμα του χρόνου ο πρίγκιπας να «κάνει το σωστό» και να μιλήσει με τους αρμόδιους που ερευνούν την υπόθεση στις ΗΠΑ. Τη Δεύτερα, ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας Τζέφρεϊ Μπέρμαν δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι ο δευτερότοκος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ έχει «επιδείξει μηδενική συνεργασία», παρά τις προσπάθειες της εισαγγελίας και του FBI να επικοινωνήσουν με τους δικηγόρους του.

Mιλώντας στο BBC, η Μπλουμ δήλωσε ότι «έχει έλθει το πλήρωμα του χρόνου ώστε οποιοσδήποτε διαθέτει πληροφορίες να εμφανιστεί και να απαντήσει σε ερωτήσεις. Ο πρίγκιπας Ανδρέας κατηγορείται για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά. Είναι, λοιπόν, ώρα να σταματήσει να παίζει παιχνίδια, να εμφανιστεί και να δώσει απαντήσεις». Επίσης, υπογράμμισε ότι τόσο η ίδια όσο και ο Μπέρμαν δεν είχαν άλλη επιλογή από τη δημόσια τοποθέτησή τους για την έλλειψη συνεργασίας στην έρευνα, που επιδεικνύει ο πρίγκιπας. «Ο Μπέρμαν δεν έχει την εξουσία να κλητεύσει τον πρίγκιπα Ανδρέα, στο πλαίσιο της ποινικής έρευνας. Τι άλλο μπορούσαμε να κάνουμε παρά να χρησιμοποιήσουμε τη δύναμη των ΜΜΕ για να εμφανιστούμε δημοσίως και να πούμε: “Ξέρεις κάτι, πρίγκιπα Ανδρέα, δήλωσες ότι θα συνεργαστείς πλήρως με την αστυνομία και δεν το έπραξες”». Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ δεν έχουν σχολιάσει το θέμα, αλλά, σύμφωνα με πηγή, «οι νομικοί εκπρόσωποι του πρίγκιπα μελετούν την υπόθεση». 

Ο πρίγκιπας Ανδρέας αποσύρθηκε από τα βασιλικά του καθήκοντα τον Νοέμβριο, μετά την καταστροφική συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεοπτική εκπομπή «NewsNight» για τις σχέσεις του με τον Τζέφρεϊ Επσταϊν. Τότε είχε δεσμευθεί ότι θα συνεργαζόταν με τις διωκτικές αρχές. Μετά τις καταγγελίες εναντίον του, αρνείται πεισματικά ότι δεν θέλησε να συνεργαστεί με το FBI, ενώ η Σκότλαντ Γιαρντ ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει τη δική της έρευνα. Η Βιρτζίνια Τζιουφρ, που ισχυρίζεται ότι υπήρξε θύμα της εγκληματικής δραστηριότητας του Αμερικανού βαθύπλουτου χρηματιστή, είχε δηλώσει σε συνέντευξή της στην εκπομπή «Panorama» του BBC ότι ύστερα από ερωτική συνεύρεση με τον πρίγκιπα Ανδρέα, το 2001, κατακλύστηκε από συναισθήματα «ντροπής και τρόμου». Ο πρίγκιπας αρνείται κατηγορηματικά ότι είχε οποιαδήποτε σεξουαλική σχέση ή επαφή μαζί της. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή