Η γερμανική βουλή ήρε την ασυλία του ακροδεξιού κοινοβουλευτικού επικεφαλής του AfD

Η γερμανική βουλή ήρε την ασυλία του ακροδεξιού κοινοβουλευτικού επικεφαλής του AfD

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το γερμανικό Κοινοβούλιο ανακοίνωσε σήμερα ότι δόθηκε άδεια για την εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων έρευνας και κατάσχεσης κατά του 78χρονου Aλεξάντερ Γκάουλαντ, επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και επίτιμου προέδρου του ακροδεξιού κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD).

H Sueddeutsche Zeitung γράφει ότι η αστυνομία έχει ήδη ερευνήσει το ιδιωτικό διαμέρισμα του Γκάουλαντ στο Πότσνταμ. Όπως δήλωσε, η Γενική Εισαγγελέας της Φρανκφούρτης Νάντια Νίζεν πρόκειται για έρευνες σχετικά με το ενδεχόμενο φοροδιαφυγής. Οι έρευνες αφορούν μόνο στη διεύθυνση κατοικίας του υπόπτου για φοροδιαφυγή πολιτικού. Τα γραφεία του στην Βundestag δεν περιλαμβάνονται.

Σύμφωνα με την εφημερίδα του Μονάχου, η έρευνα της Εισαγγελίας άρχισε πέρυσι, όπως είχε επιβεβαιώσει εκπρόσωπος της κοινοβουλευτικής ομάδας του AfD και αφορούσε σε ένα λάθος στη φορολογική δήλωση του Γκάουαλαντ.

Η ίδια η Εισαγγελία δεν ήθελε να παράσχει καμία σχετική πληροφορία παραπέμποντας στο φορολογικό απόρρητο, ενώ ούτε το AfD, ούτε ο ίδιος ο Γκάουλαντ προέβησαν σε κάποια δήλωση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, de, reuters, Sueddeutsche Zeitung

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή