Αρθρογράφος του Elle ζητάει DNA από τον Τραμπ

Αρθρογράφος του Elle ζητάει DNA από τον Τραμπ

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Μια αρθρογράφος του περιοδικού Elle, που μηνύει τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για συκοφαντική δυσφήμιση μετά την άρνησή του να παραδεχθεί ότι τη βίασε πριν από περίπου 24 χρόνια, ζητάει από τον Τραμπ ένα δείγμα DNA, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο ίδιος άγγιξε το φόρεμα που η ίδια ισχυρίζεται ότι φορούσε τότε. Ο ίδιος ο Τραμπ διαψεύδει κατηγορηματικά τον ισχυρισμό της και διατείνεται ότι δεν την έχει συναντήσει ποτέ στη ζωή του.

Ενα νομικό έγγραφο, το οποίο ανέγνωσε το Reuters και επιβεβαιώθηκε από τους δικηγόρους που χειρίζονται την υπόθεση για την αρθρογράφο Τζιν Κάρολ, είχε προχθεσινή ημερομηνία και πρόκειται να κατατεθεί στο ανώτατο πολιτειακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης, στο Μανχάταν. Το έγγραφο αυτό ζητάει από το δικαστήριο να υποχρεώσει τον πρόεδρο Τραμπ να κάνει μια ιατρική εξέταση στις 2 Μαρτίου, ίσως στην Ουάσιγκτον, για την κατάθεση δείγματος αίματος και ιστών δέρματος για ανάλυση DNA και σύγκριση με «απροσδιόριστο δείγμα αντρικού DNA» στο φόρεμα που ισχυρίζεται ότι φορούσε η Κάρολ.

Το φουστάνι της Κάρολ έχει ήδη εξεταστεί και έχει εντοπιστεί το DNA τεσσάρων ανθρώπων, εκ των οποίων το ένα τουλάχιστον ανήκει σε άνδρα. «Αφότου ο Τραμπ με κακοποίησε σεξουαλικά, πήρα το μαύρο φόρεμα και το κρέμασα στη ντουλάπα μου», ανέφερε στην ιστοσελίδα The Hill. «Το φόρεσα άλλη μία φορά έκτοτε κι αυτό ήταν για μια φωτογράφιση στο περιοδικό New York για το βιβλίο μου», ανέφερε και υπενθύμισε πως η επίθεση του Τραμπ εις βάρος της σημειώθηκε σε δοκιμαστήριο του πολυκαταστήματος Bergdorf Goodman στη Νέα Υόρκη.

Το Associated Press ήταν αυτό που πρώτο μετέδωσε την είδηση για το αίτημα παράδοσης δείγματος DNA προς τον Τραμπ. Η δικηγόρος της Κάρολ, Ρομπέρτα Κάπλαν, επέμεινε ότι πρόκειται για συνήθη διαδικασία σε περιπτώσεις σεξουαλικών επιθέσεων, επομένως ο Τραμπ δεν έχει νομική βάση να αρνηθεί το σχετικό αίτημα. Ο Λευκός Οίκος, πάντως, απέφυγε να σχολιάσει τις σχετικές πληροφορίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή