Κορωνοϊός: Το Πεκίνο ζητάει από την Ε.Ε. διευκόλυνση των εξαγωγών ιατρικού υλικού

Κορωνοϊός: Το Πεκίνο ζητάει από την Ε.Ε. διευκόλυνση των εξαγωγών ιατρικού υλικού

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρωθυπουργός της Κίνας Λι Κετσιάνγκ ζήτησε από την Ε.Ε. να διευκολύνει τη χώρα του να αγοράσει εκτάκτως ιατρικό εξοπλισμό από τις χώρες μέλη της Ένωσης, ανακοίνωσε σήμερα η κινεζική κυβέρνηση.

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση της κινεζικής επαρχίας Χουμπέι παρέτεινε τις διακοπές για την αργία του κινεζικού Νέου Έτους έως τις 13 Φεβρουαρίου στην προσπάθεια να περιορίσει την επέκταση του ξεσπάσματος του κορωνοϊού που εμφανίστηκε πρώτη φορά στην επαρχιακή πρωτεύουσα Γουχάν, ανέφερε σήμερα η Hubei Daily.

Τηλεφωνική επικοινωνία ΥΠΕΞ Ρωσίας και Κίνας

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και ο Κινέζος ομόλογός του Ουάνγκ Γι συζήτησαν τη συνεργασία στη μάχη κατά του ξεσπάσματος του κορωνοϊού σε τηλεφωνική συνδιάλεξη που είχαν σήμερα, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Η ρωσική πλευρά εξέφρασε την υψηλή εκτίμησή της για τα μέτρα που λαμβάνει η Κίνα προκειμένου να καταπολεμήσει την εξάπλωση της ασθένειας που προκλήθηκε από τον κορωνοϊό», ανέφερε το υπουργείο σε μια ανακοίνωση.

Νωρίτερα σήμερα, ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε εντολή στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις να αρχίσουν την απομάκρυνση Ρώσων πολιτών από την Κίνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή