Νέες εστίες έντασης μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν

Νέες εστίες έντασης μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΕΧΕΡΑΝΗ. Εναν δορυφόρο θα θέσει σε τροχιά το Ιράν έως το τέλος της εβδομάδας, στο πλαίσιο προγράμματος που οι ΗΠΑ θεωρούν ότι αποτελεί σχέδιο ανάπτυξης βαλλιστικών πυραύλων. «Δεν φοβόμαστε την αποτυχία και δεν θα χάσουμε την ελπίδα μας. Με τις προσευχές και την πίστη στον Θεό, ο δορυφόρος Ζαφάρ έως το τέλος της εβδομάδας θα βρίσκεται σε τροχιά 530 χλμ. από τη Γη», εξήγγειλε ο Ιρανός υπουργός Ενημέρωσης και Τεχνολογίας Επικοινωνιών Τζαβάντ Αζαρί Ζαχρομί.

Σε μια άλλη εξέλιξη, η Τεχεράνη δήλωσε χθες πως δεν θα μοιραστεί με την Ουκρανία άλλα στοιχεία της έρευνας για τη συντριβή του ουκρανικού αεροπλάνου στο Ιράν που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οι 176 επιβαίνοντες σε αυτό, μετά τη διαρροή από ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ηχητικού ντοκουμέντου από την έρευνα. Αυτό ανακοίνωσε ο επικεφαλής των ερευνών της ιρανικής υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας, σε ένδειξη ενόχλησης για τη διαρροή. Την ίδια ώρα, το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωνε ότι η Τεχεράνη δεν θα έχει διμερείς συνομιλίες με τις ΗΠΑ. «Το Ιράν δεν έχει και δεν θα έχει οποιουδήποτε είδους διμερείς διαπραγματεύσεις με Αμερικανούς, και αυτή είναι η πολιτική μας», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου. «Αυτό που έχουμε τονίσει είναι ότι οι Αμερικανοί θα πρέπει να επιστρέψουν στην κατάσταση πριν από το 2017, να άρουν τις μονομερείς κυρώσεις που έχουν επιβάλει και να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο των 5+1», προσέθεσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή