H φρίκη περρισεύει στο Αφγανιστάν

H φρίκη περρισεύει στο Αφγανιστάν

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H μια φρίκη διαδέχεται την άλλη στο Αφγανιστάν, καθώς το ένα καθεστώς εναλλάσσεται το άλλο. Τη βαρβαρότητα των Ταλιμπάν αντικαθιστά τώρα η σκληρότητα των πολεμάρχων της Βόρειας Συμμαχίας. Οι περιγραφές από το οχυρό Κάλα Τζάνγκι του Μαζάρ ι Σαρίφ, όπου αιχμαλωτισμένοι φανατικοί Ταλιμπάν εξεγέρθηκαν σκοτώνοντας τους φρουρούς για να δεχθούν στη συνέχεια καταιγιστικά πυρά από τους Βόρειους, ξεπερνούν κάθε φαντασία, από την οποία απουσιάζει η ανθρώπινη υπόσταση. Εκατοντάδες οι νεκροί, περίπου 450 Ταλιμπάν και άλλοι περίπου 50 από τους δεσμώτες τους, σπαρμένοι στο εσωτερικό του φρουρίου, μεταδίδουν εικόνα βιβλικής καταστροφής. Δυτικός φωτογράφος ανέφερε ότι είδε πτώματα με τα χέρια δεμένα και η Διεθνής Αμνηστία ζήτησε να γίνουν ανακρίσεις.

Εν μέσω αυτών, δεν απεφεύχθησαν εν Ελλάδι κάποιες υπερβολικές εξυμνήσεις, αλλά και κάποιες «μίζερες» αμφισβητήσεις της -αποδεδειγμένης πάντως- συμβολής της ΕΛ.ΑΣ. στη σύλληψη του Πάσσαρη. O πρωθυπουργός κ. K. Σημίτης εξέφρασε έτσι, δημοσίως, «ικανοποίηση», ενώ στη Ν.Δ. υπήρξε σχετική… πολυγλωσσία ως προς το ζήτημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή