ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Απολύθηκε από τον Λευκό Οίκο ο αντισυνταγματάρχης Βίντμαν, μάρτυρας στην έρευνα κατά του Τραμπ

ΗΠΑ: Απολύθηκε από τον Λευκό Οίκο ο αντισυνταγματάρχης Βίντμαν, μάρτυρας στην έρευνα κατά του Τραμπ

Ο αντισυνταγματάρχης Αλεξάντερ Βίντμαν, μέλος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας ο οποίος υπήρξε βασικός μάρτυρας στην έρευνα για την παραπομπή του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, απολύθηκε σήμερα από τη δουλειά του στον Λευκό Οίκο, όπως ανέφερε ο δικηγόρος του.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία στο μυαλό των Αμερικανών γιατί τερματίστηκε η δουλειά αυτού του ανθρώπου, για ποιον λόγο αυτή η χώρα έχει πλέον έναν λιγότερο στρατιώτη να υπηρετεί στον Λευκό Οίκο», σημείωσε στην ανακοίνωσή του ο Ντέιβιντ Πρέσμαν.

«Ζητήθηκε από τον αντισυνταγματάρχη Βίντμαν να φύγει επειδή είπε την αλήθεια», πρόσθεσε.

Ο Βίντμαν οδηγήθηκε έξω από τον Λευκό Οίκο, όπου εργαζόταν το τελευταίο διάστημα, στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας.

Ο αντισυνταγματάρχης είχε καταθέσει στη Βουλή των Αντιπροσώπων τον Νοέμβριο ότι ο πρόεδρος Τραμπ ζήτησε από τον Ουκρανό ομόλογό του να ξεκινήσει έρευνα σε βάρος του πρώην αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν, αλλά και να ερευνήσει μια θεωρία -που έχει καταρριφθεί- σύμφωνα με την οποία το Κίεβο και όχι η Μόσχα κρυβόταν πίσω από την ανάμιξη στις προεδρικές εκλογές του 2016. «Δεν πίστευα στ' αυτιά» μου, είπε χαρακτηριστικά ο υψηλόβαθμος στρατιωτικός.

Νωρίτερα σήμερα, ο πρόεδρος Τραμπ άφησε να εννοηθεί ότι ο Βίντμαν θα απολυόταν, δηλώνοντας ότι «δεν είναι ικανοποιημένος μαζί τους».

Μία πηγή με γνώση της κατάστασης είπε στο πρακτορείο Reuters ότι ο στρατιωτικός θα μετατεθεί στο υπουργείο Άμυνας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ