ΚΟΣΜΟΣ

Πανηγυρισμοί στη Νότια Κορέα μετά τον θρίαμβο της ταινίας «Παράσιτα» στα Οσκαρ

panigyrismoi-sti-notia-korea-meta-ton-thriamvo-tis-tainias-parasita-sta-oskar-2362604

Ενθουσιασμός, υπερηφάνεια και συγκίνηση επικρατούν στη νοτιοκορεατική κοινωνία έπειτα από την επιτυχία της ταινίας «Παράσιτα» που διακρίθηκε φέτος στις σημαντικότερες κατηγορίες των βραβείων Όσκαρ.

Τα «Παράσιτα» κέρδισαν τέσσερα Όσκαρ – καλύτερης ταινίας, καλύτερης σκηνοθεσίας, καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου, καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας- καταρρίπτοντας την επικρατούσα άποψη που προέβλεπε ότι η Ακαδημία θα περιφρονούσε μια υποτιτλισμένη ασιατική ταινία.

Η ταινία του νοτιοκορεάτη σκηνοθέτη Μπονγκ Τζουν-χο με θέμα το διευρυνόμενο χάσμα ανάμεσα στους φτωχούς και στους πλούσιους στην πατρίδα του έγινε η πρώτη μη αγγλόφωνη ταινία που απέσπασε την ύψιστη διάκριση του Χόλιγουντ προκαλώντας ξέφρενους πανηγυρισμούς στη Νότια Κορέα.

Το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap μετέδωσε ότι η ταινία έγραψε ιστορία στον νοτιοκορεατικό κινηματογράφο, αλλά και στα Όσκαρ.

Ακόμη και ο πρόεδρος της χώρας Μουν Τζάε-ιν δήλωσε κατενθουσιασμένος με την διεθνή αναγνώριση που απέσπασε ο νοτιοκορεατικός κινηματογράφος.

«Είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων για την δύναμη και την υπερηφάνεια που εμπνέει (η ταινία) στον νοτιοκορεατικό λαό. Είμαι πολύ υπερήφανος για τον σκηνοθέτη Μπονγκ Τζουν-χο και για τους συντελεστές», δήλωσε.

Οι λάτρεις του νοτιοκορεατικού κινηματογράφου αντέδρασαν με ενθουσιασμό.

«Μου' ρχονται δάκρυα», έγραψε ενδεικτικά ένας χρήστης του Twitter. «Είμαι τόσο υπερήφανος για τον Μπονγκ Τζουν-χο. Είναι υπέροχο να ακούς επινίκια ομιλία στα κορεατικά…».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ