Η σύντροφος, ο σύμβουλος και στη μέση ο Τζόνσον

Η σύντροφος, ο σύμβουλος και στη μέση ο Τζόνσον

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ειρωνικά σχόλια για την πολιτική κουλτούρα του Μπόρις Τζόνσον προκάλεσε δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, σύμφωνα με το οποίο η σύντροφος του Βρετανού πρωθυπουργού, Κάρι Σίμοντς, και ο σύμβουλός του, Ντόμινικ Κάμινγκς, τσακώθηκαν για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησής του. «Ανακτήσαμε τον έλεγχο της εθνικής μας κυριαρχίας από τους μη εκλεγμένους Ευρωπαίους γραφειοκράτες για να τον παραδώσουμε στα χέρια της συντρόφου και ενός μη εκλεγμένου γραφειοκράτη», ήταν ένα από τα πικρόχολα σχόλια στο Twitter για τον ενορχηστρωτή του Brexit. Η Σίμοντς φαίνεται ότι στηρίζει υπουργούς που ισχυρίζονται ότι η μεταχείριση που επιφυλάσσει ο Κάμινγκς σε υπουργούς, αξιωματούχους και δημοσιογράφους βλάπτει την εικόνα του πρωθυπουργού.

Οπως έγραψε η κουτσομπολίστικη εφημερίδα, τη σχέση της Σίμοντς και του Κάμινγκς δυναμίτισαν οι πληροφορίες ότι ο σύμβουλος του Τζόνσον κάλεσε τον πρωθυπουργό να απομακρύνει τον υπουργό Οικονομικών Σατζίντ Τζαβίντ και τον υπουργό Αμυνας Μπεν Ουάλας, δύο υπουργούς που έχουν στενές σχέσεις με τη σύντροφο του Τζόνσον. Κατά την Daily Mail, ο Τζόνσον απεύχεται την αποπομπή Τζαβίντ αλλά ασαφές παραμένει το μέλλον του Ουάλας σε ενδεχόμενο ανασχηματισμό. Ο Κάμινγκς φέρεται να εισηγείται την απομάκρυνση αρκετών συμβούλων υπουργών των Τόρις, ορισμένοι εκ των οποίων διάκεινται φιλικά στη Σίμοντς. Η αντιπαράθεση των δύο πόλων εξουσίας στο πλευρό του Τζόνσον θα μπορούσε να σύρει τον πρωθυπουργό σε μια φθοροποιό αναμέτρηση του ζευγαριού, προειδοποιούν αναλυτές στο Λονδίνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή