Ετοιμο να πέσει και το Κανταχάρ

Ετοιμο να πέσει και το Κανταχάρ

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε απόσταση αναπνοής φαίνεται ότι βρίσκονται πλέον οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης από το Κανταχάρ, τελευταίο προπύργιο των Ταλιμπάν και του ηγέτη τους μουλά Ομάρ. Στρατεύματα της Βόρειας Συμμαχίας εισήλθαν χθες στα ανατολικά περίχωρα της πόλης, όπου και διεξάγονταν σκληρές μάχες σύμφωνα με πηγές της Συμμαχίας, ενώ από την πλευρά των Ταλιμπάν ο πρώην πρέσβης στο Πακιστάν Αμπντούλ Ζαέφ, θέλοντας να μεταδώσει την τραγικότητα της θέσης των συμμαχητών του, δήλωσε ότι «ο αριθμός των μαρτύρων είναι αμέτρητος», για να συμπληρώσει πως «ούτε ξέρουμε πόσοι είναι ζωντανοί και πού κρύβονται».

Εν τω μεταξύ, προκειμένου να αποκλεισθούν όλες οι δίοδοι διαφυγής του Οσάμα Μπιν Λάντεν και του Ομάρ, οι Αμερικανοί ετοιμάζονται να εγκαταστήσουν νέες βάσεις στο αφγανικό έδαφος. Αλλά, για όλα τα ενδέχομενα, πολεμικά πλοία των ΗΠΑ παρακολουθούν τις ακτές της Σομαλίας μήπως ο καταζητούμενος ηγέτης της Αλ Κάιντα προσπαθήσει να διαφύγει στην αφρικανική χώρα, δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή