Ο Χρ. Σταϊκούρας καταλογίζει «κοπτοραπτική» στον Ευ. Τσακαλώτο

Ο Χρ. Σταϊκούρας καταλογίζει «κοπτοραπτική» στον Ευ. Τσακαλώτο

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σφοδρή κριτική στον πρώην υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο άσκησε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, κατηγορώντας τον προκάτοχό του πως "συνηθίζει, όταν αναφέρεται σε δημόσιες δηλώσεις μου, να επιδίδεται μετά μανίας σε κοπτοραπτική".

Σύμφωνα με τον υπουργό, ο κ. Τσακαλώτος "αυτήν την κοπτοραπτική επιχειρεί και με τον σχολιασμό σημερινής συνέντευξής μου. Υποστηρίζει πως δήλωσα ότι «το μάρμαρο της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα το πλήρωσαν οι τράπεζες». Η ακριβής δήλωσή μου είναι: «…ότι οι Τράπεζες φέρουν ευθύνη οι ίδιες, αλλά έχουν πληρώσει και το μάρμαρο της κρίσης της χώρας». Με τη συρρίκνωση των καταθέσεων, ειδικά το 1ο εξάμηνο του 2015. Και συνέχισα: «Ταυτόχρονα όμως οι Τράπεζες είχαν οι ίδιες κάνει πολλά σφάλματα, γιατί κυρίως στην πιστωτική επέκταση, στα καταναλωτικά δάνεια και τις πιστωτικές κάρτες, είχαν πολύ υψηλά επιτόκια, με αποτέλεσμα εκεί να υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα. Και χωρίς να υπάρχει αξιολόγηση των φακέλων». Επιπροσθέτως, ο κ. Τσακαλώτος προσπαθεί να διαστρεβλώσει τη θέση μας για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Του θυμίζω σχετική δήλωση που είχε κάνει ως υπουργός Οικονομικών: «οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί είναι σημαντικοί, όχι μόνο για να έχουμε καλές τράπεζες αλλά και για αναπτυξιακούς και κοινωνικούς λόγους»".

Ο κ. Σταϊκούρας καταλήγει στη δήλωσή του ότι "δυστυχώς, για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι ο κ. Τσακαλώτος δεν στέκεται στο ύψος των αναγκών της εθνικής οικονομίας και της χώρας. Πλέον, οι πολίτες έχουν κατανοήσει τον ιδεολογικό και πολιτικό «ανεμοστρόβιλο» εντός του οποίου ίπταται ο κ. Τσακαλώτος".

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή