Απειλεί τους παλιούς συμμάχους του ο Σαλβίνι

Απειλεί τους παλιούς συμμάχους του ο Σαλβίνι

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία ημέρα μετά την παραπομπή του σε δίκη από την ιταλική Γερουσία για τους χειρισμούς του στο μεταναστευτικό ενόσω ήταν υπουργός Εσωτερικών, ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, άφησε σαφείς υπαινιγμούς ότι αν χρειαστεί, θα προβεί σε αποκαλύψεις εναντίον των μέχρι πρότινος πολιτικών του εταίρων.

«Δεν νομίζω ότι θα με καταδικάσουν. Διαχειριστήκαμε την όλη υπόθεση μαζί με τον (πρωθυπουργό) Τζουζέπε Κόντε και τον αρχηγό του Κινήματος Πέντε Αστέρων, Λουίτζι ντι Μάιο», δήλωσε ο Σαλβίνι, για να προσθέσει: «Αν χρειαστεί, η αναλυτική αναφορά σε αυτό το θέμα θα γίνει στις δικαστικές αίθουσες». Αναφερόμενος στην επίμαχη υπόθεση των μεταναστών που επέβαιναν στο σκάφος «Γκρεγκορέτι», υποστήριξε ότι η αποβίβασή τους καθυστέρησε κατά τέσσερις ημέρες «για να εξασφαλιστεί πρώτα το πράσινο φως για την ανακατανομή τους σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες και σε δομές της Καθολικής Εκκλησίας».

Στο μεταξύ, οι 160 μετανάστες που διασώθηκαν το Σαββατοκύριακο στην κεντρική Μεσόγειο χάρη στο ισπανικό πλοίο «Aita Mari» έφτασαν χθες στο λιμάνι της Μεσίνα, στη Σικελία, όπου και επρόκειτο να αποβιβαστούν, όπως ανακοίνωσε η μη κυβερνητική οργάνωση «Maydayterraneo». Εξάλλου, χθες το πρωί το πολεμικό ναυτικό της Μάλτας διέσωσε άλλο πλοιάριο, το οποίο παράδερνε, την προηγούμενη ημέρα, στα ανοιχτά της ιταλικής νήσου Λαμπεντούζα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή