Σεισμός στα σύνορα Τουρκίας – Ιράν με εννέα νεκρούς

Σεισμός στα σύνορα Τουρκίας – Ιράν με εννέα νεκρούς

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΓΚΥΡΑ. Εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην ανατολική Τουρκία από τη σεισμική δόνηση ισχύος 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στα σύνορα Τουρκίας – Ιράν. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε δυτικά της ιρανικής πόλης Χόι και προκάλεσε σημαντικές ζημιές σε χωριά της τουρκικής επαρχίας Βαν.

Τουλάχιστον τρεις από τους νεκρούς ήταν παιδιά, σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, ενώ 37 τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της περιοχής. Σε χθεσινό του δημοσίευμα, το ημιεπίσημο ιρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο IRNA ανέφερε ότι 75 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τη δόνηση, χωρίς να κάνει λόγο για νεκρούς. Το βράδυ της Κυριακής, νέα σεισμική δόνηση ίδιας ισχύος καταγράφηκε στην περιοχή, αν και οι Αρχές των δύο χωρών δεν μίλησαν για νέους νεκρούς ή τραυματίες. Τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα έδειξαν εικόνες κατοίκων και στρατιωτών να αναζητούν επιζώντες σε ερείπια κτισμάτων και τους κατοίκους κοινοτήτων της περιοχής να παραμένουν έξω από τα σπίτια τους, παρά τη χιονόπτωση, φοβούμενοι μετασεισμούς. Τον περασμένο μήνα, σεισμός με επίκεντρο την πόλη Ελαζίγκ της ανατολικής Τουρκίας προκάλεσε τον θάνατο 40 ανθρώπων, ενώ το 2011 περισσότεροι από 600 κάτοικοι της επαρχίας Βαν βρήκαν τον θάνατο ύστερα από ισχυρό σεισμό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή