Στην αρχή επιδημίας κορωνοϊού η Γερμανία

Στην αρχή επιδημίας κορωνοϊού η Γερμανία

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο κορωνοϊού συνεχίζει να εξαπλώνεται στην Ευρώπη. Στη Γερμανία, ανακοινώθηκαν την Τρίτη νέες περιπτώσεις στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία και στη Βάδη-Βυρτεμβέργη.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Γιενς Σπαν «η Γερμανία βρίσκεται στην αρχή επιδημίας κορωνοϊού. Οι αλυσιδωτές μολύνσεις είναι εν μέρει ακατανόητες. Αυτό αποκτά μια νέα ποιότητα σε σύγκριση με τις παλαιότερες γνωστές περιπτώσεις. Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων που έχουν έρθει σε επαφή με τους ασθενείς και αυτή είναι μια μεγάλη αλλαγή σε σχέση με τους 16 ασθενείς που είχαμε μέχρι τώρα, η αρχή της αλυσίδας των μολύνσεων των οποίων μπορεί να αναχθεί στην Κίνα», δήλωσε σε συνέντευξη τύπου σήμερα στο Βερολίνο.

«Σε αυτό το πλαίσιο, είναι αμφίβολο εάν η τρέχουσα στρατηγική μας να περιορίσουμε τον ιό και να σπάσουμε την αλυσίδα της μόλυνσης θα συνεχίσει να λειτουργεί», πρόσθεσε. Γι αυτό και ζήτησε από τους υπουργούς Υγείας των κρατιδίων να επικαιροποιήσουν τα σχέδια τους για πανδημία και να προετοιμαστούν για την πιθανή έναρξη ισχύος τους. Ο Σπαν τάχθηκε επίσης «υπέρ συχνότερων ελέγχων εάν υπάρχουν συμπτώματα. Λόγω χρημάτων, δεν επιτρέπεται να αποτύχει κάτι τέτοιο», τόνισε.

Την ίδια ώραμ για «νέα κατάσταση» σε ό,τι αφορά τον κορωνοϊού Covid-19 έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, αναφερόμενος στα νέα περιστατικά στην Βάδη-Βυρτεμβέργη και στην Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία.

«Μέχρι τώρα αρκούσε να απομονώσουμε το άτομο που είχε μολυνθεί και να εμποδίσουμε έτσι την εξάπλωση του ιού», δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ και διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση είναι προετοιμασμένη και για το ενδεχόμενο αύξησης των κρουσμάτων.

Στο μεταξύ ο 47χρονος άνδρας που νοσηλεύεται από χθες σε καραντίνα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ντίσελντορφ βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, καθώς, όπως γράφει η BILD, αντιμετώπιζε και προϋπάρχουσα νόσο. Θετική στον ιό βρέθηκε και η σύζυγός του, η οποία είναι νηπιαγωγός. Τα δύο παιδιά τους υποβάλλονται στις απαραίτητες εξετάσεις.

Το ζευγάρι, το οποίο δεν έχει ταξιδέψει πρόσφατα στο εξωτερικό, είχε κατά τις προηγούμενες ημέρες κοινωνική και επαγγελματική δραστηριότητα. Ειδικά ο άνδρας είχε επισκεφθεί νοσοκομείο στο Χάινσμπεργκ, όπου ήρθε σε επαφή με 31 ασθενείς και 10 εργαζόμενους. Όλοι βρίσκονται ήδη είτε σε περιορισμό στο σπίτι τους είτε στο νοσοκομείο, ενώ μία νοσηλεύτρια παρουσιάζει ύποπτα συμπτώματα. Σε εξετάσεις υποβάλλεται πλέον και το δικό της περιβάλλον.

Οι τοπικές αρχές στο Χάινσμπεργκ αποφάσισαν να κλείσουν τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί, το δημοτικό κολυμβητήριο και η βιβλιοθήκη. Το Δημαρχείο θα παραμείνει κλειστό για το κοινό τουλάχιστον έως την Δευτέρα.

Την ίδια ώρα στο στρατιωτικό νοσοκομείο του Κόμπλεντς με ύποπτα συμπτώματα νοσηλεύεται στρατιώτης, ο οποίος μάλιστα υπηρετεί στην μονάδα που διαχειρίζεται τα κυβερνητικά αεροσκάφη. Ύποπτο περιστατικό έχει εντοπιστυεί και στο Λεβερκούζεν, όπου μια γυναίκα με συμπτώματα του ιού νοσηλεύεται σε καραντίνα και υποβάλλεται σε εξετάσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή