ΚΟΣΜΟΣ

«Ελαφρά ασθενής» ο Πάπας – Με μάσκες οι πιστοί στο Βατικανό (φωτογραφίες)

elafra-asthenis-o-papas-me-maskes-oi-pistoi-sto-vatikano-fotografies-2365737

Ο Πάπας Φραγκίσκος φαίνεται πως έχει κρυολογήσει και ακούστηκε με μια ελαφρά βραχνιασμένη φωνή ενώπιον των πιστών χθες, Τετάρτη, ενώ έβηχε στη διάρκεια απογευματινής λειτουργίας για την πρώτη Τετάρτη της Σαρακοστής (Ash Wednesday) σε εκκλησία της Ρώμης.

Οπως δήλωσε σήμερα το Βατικανό, ο Ποντίφικας είναι «ελαφρά ασθενής»και ακύρωσε μια εκδήλωση στον καθεδρικό ναό της Ρώμης, στη βασιλική του Αγίου Ιωάννη Λατερανού, αλλά θα εκτελέσει το υπόλοιπο της προγράμματός του στην κατοικία του.

«Λόγω ελαφριάς αδιαθεσίας, προτίμησε να μείνει στη Σάντα Μάρτα», ανέφερε το Βατικανό, αναφερόμενο στον ξενώνα του Βατικανού όπου ζει ο 83χρονος Πάπας. «Όλες οι άλλες υποχρεώσεις θα πραγματοποιηθούν κανονικά», δήλωσε ο εκπρόσωπος Ματέο Μπρούνι.

elafra-asthenis-o-papas-me-maskes-oi-pistoi-sto-vatikano-fotografies0

Περισσότεροι από 400 άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τον ιό και 14 έχουν πεθάνει στην Ιταλία, η οποία είναι μέχρι τώρα η πιο πληγείσα περιοχή της Ευρώπης.

Ορισμένες λειτουργίες της Ash Wednesday ακυρώθηκαν σε περιοχές της βόρειας Ιταλίας που έχουν πληγεί από την εξάπλωση του κοροναϊού ενώ στην στην πλατεία του Αγίου Πέτρου οι περισσότεροι προσκυνητές πλέον φορούν ιατρικές μάσκες. 

elafra-asthenis-o-papas-me-maskes-oi-pistoi-sto-vatikano-fotografies2

Ο Πάπας Φραγκίσκος έχει χάσει ένα μέρος του πνεύμονά του. Του τον αφαίρεσαν λίγο μετά την ηλικία των 20 ετών στη γενέτειρά του, το Μπουένος Άιρες, επειδή υπέφερε από φυματίωση, σύμφωνα με τον βιογράφο του Όστεν Ιβέρει.

elafra-asthenis-o-papas-me-maskes-oi-pistoi-sto-vatikano-fotografies4

Υποφέρει επίσης από πόνους στο πόδι λόγω ισχυαλγίας, για την οποία κάνει φυσικοθεραπεία και είναι ο λόγος για τον οποίο δυσκολεύεται μερικές φορές όταν ανεβαίνει σκαλιά.

Αλλά γενικά η υγεία του είναι καλή και ήταν σε θέση να κάνει τέσσερα κουραστικά διεθνή ταξίδια τον χρόνο αφότου εξελέγη το 2013.