Οδος Φρέντι Μέρκιουρι στη γειτονιά που μεγάλωσε ο θρυλικός τραγουδιστής (βίντεο)

Οδος Φρέντι Μέρκιουρι στη γειτονιά που μεγάλωσε ο θρυλικός τραγουδιστής (βίντεο)

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μία ειδική τελετή  στο Φέλταμ του Δυτικού Λονδίνου, η οδός Hanworth μετονομάστηκε πρόσφατα σε οδό Φρέντι Μέρκιουρι, προς τιμήν του εμβληματικού καλλιτέχνη και τραγουδιστή των Queen, o οποίος έζησε μερικά από τα εφηβικά χρόνια του σε αυτό το προάστιο –  αν και μεγάλωσε σε άλλη κοντινή λεωφόρο.

Μαζί με πλήθος κόσμου και τις τοπικές αρχές, η μικρότερη αδελφή του θρυλικού τραγουδιστή, Κασμίρα Κουκ παρακολούθησε την τελετή για να τιμήσει τον αείμνηστο αδελφό της, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 45 ετών το 1991.

Ο Φρέντι Μέρκιουρι – γεννημένος ως Φαρούκ Μπουλσάρα –  μετακόμισε με την οικογένειά του στο Φέλταμ το 1964 φεύγοντας από την επανάσταση στη Ζανζιβάρη, σύμφωνα με την English Heritage.

Το όνομα ενός από τους σπουδαιότερους αστέρες της ροκ μουσικής, αναγράφεται σε μία από τις μπλε πλακέτες του English Heritage, με τις οποίες τιμώνται οι δεσμοί μεταξύ αξιόλογων προσωπικοτήτων και των κτιρίων στα οποία έχουν ζήσει.

Οι Queen έχουν αναβιώσει τα τελευταία χρόνια λόγω της ταινίας Bohemian Rhapsody του 2018 για την ιστορία του Φρέντι Μέρκιουρι που έγινε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία.

Ακόμη, πάνω από 40 χρόνια μετά την κυκλοφορία του, το μουσικό βίντεο του Bohemian Rhapsody ξεπέρασε το 1 δισεκατομμύριο views στο YouTube τον Ιούλιο του 2019. Το θρυλικό βίντεο – το οποίο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1975 – έγινε το πρώτο που κυκλοφόρησε πριν από τη δεκαετία του 1990 και έφθασε το εντυπωσιακό ορόσημο. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή