ΚΟΣΜΟΣ

Φονικοί ανεμοστρόβιλοι σάρωσαν το Τενεσί – Σκηνές αποκάλυψης (βίντεο – φωτογραφίες)

weather2

Τουλάχιστον 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ανεμοστρόβιλοι σάρωσαν τη νύχτα τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη το Τενεσί, ιδίως την περιοχή του Νάσβιλ, στις ΗΠΑ, ισοπεδώνοντας κτίρια, καταστρέφοντας ένα αεροδρόμιο και αφήνοντας στο σκοτάδι δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά.

fonikoi-anemostroviloi-sarosan-to-tenesi-amp-8211-skines-apokalypsis-vinteo-amp-8211-fotografies0

Οι διασώστες επικεντρώνονται στον εντοπισμό τυχόν επιζώντων και αγνοουμένων, επιβεβαίωσε αξιωματούχος της Αρχής Διαχείρισης Εκτάκτων Περιστατικών του Τενεσί. Επομένως, υπάρχει κίνδυνος ο απολογισμός  να αυξηθεί περαιτέρω.

fonikoi-anemostroviloi-sarosan-to-tenesi-amp-8211-skines-apokalypsis-vinteo-amp-8211-fotografies1

Ομάδες έρευνας και διάσωσης «χτενίζουν» τα κατεστραμμένα κτίρια για να βρουν τυχόν εγκλωβισμένους ή τραυματίες στο Νάσβιλ. Νωρίτερα το πρωί, η πυροσβεστική υπηρεσία έκανε λόγο για περίπου 40 καταρρεύσεις κτιρίων στην πόλη.

fonikoi-anemostroviloi-sarosan-to-tenesi-amp-8211-skines-apokalypsis-vinteo-amp-8211-fotografies2

«Προφανώς ήταν ένας πολύ ισχυρός ανεμοστρόβιλος. Υπάρχουν πολλά κατεστραμμένα κτίρια, πολλοί τραυματίες, πολλοί εγκλωβισμένοι», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας Τάιλερ Τσάντλερ σε ένα βίντεο που ανήρτησε στο Facebook. 

fonikoi-anemostroviloi-sarosan-to-tenesi-amp-8211-skines-apokalypsis-vinteo-amp-8211-fotografies3

Η εταιρεία διαχείρισης του ηλεκτρικού δικτύου Nashville Electric ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 44.000 νοικοκυριά δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα, λόγω καταστροφών στο δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Το αεροδρόμιο John C. Tune (JWN) υπέστη επίσης, σοβαρές ζημιές από την κακοκαιρία, έγινε γνωστό στον ιστότοπό του.

fonikoi-anemostroviloi-sarosan-to-tenesi-amp-8211-skines-apokalypsis-vinteo-amp-8211-fotografies4

Κεραυνοί, που συνόδευαν τον ανεμοστρόβιλο ήταν ορατοί στον νυχτερινό ουρανό, καθώς τα ακραία καιρικά φαινόμενα σάρωναν το κέντρο του Νάσβιλ, όπως δείχνει βίντεο που ανήρτησε στο Twitter ο χρήστης Μπράιαν Μπέιτς.

Επίσης, στα πλάνα που προβάλλουν αμερικανικά ΜΜΕ διακρίνονται κτίρια που έχουν ισοπεδωθεί μετά το πέρασμα των ανεμοστρόβιλων τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη.

«Το Νάσβιλ υποφέρει και η κοινότητά μας είναι συντετριμμένη», έγραψε στο Twitter ο δήμαρχος Τζον Κούπερ.

fonikoi-anemostroviloi-sarosan-to-tenesi-amp-8211-skines-apokalypsis-vinteo-amp-8211-fotografies5

Το Τενεσί είναι μία από τις 14 πολιτείες όπου διεξάγονται προκριματικές εκλογές σήμερα, Σούπερ Τρίτη, όμως η ψηφοφορία στο Νάσβιλ και τα περίχωρά του θα ξεκινήσει μία ώρα αργότερα εξαιτίας των εκτεταμένων ζημιών.