«Γενναίες» χειραψίες, αλλά και πλύσιμο χεριών από τον Μπόρις Τζόνσον

«Γενναίες» χειραψίες, αλλά και πλύσιμο χεριών από τον Μπόρις Τζόνσον

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Aτρόμητος ακόμη και μπροστά στην επιδημία του φονικού κορωνοϊού COVID-19, που έχει ήδη οδηγήσει στον θάνατο περισσότερα από 3.000 άτομα σε όλο τον κόσμο, εμφανίσθηκε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον. Κατά τη χθεσινή ανακοίνωση του σχεδίου δράσης της χώρας του για την αντιμετώπιση μιας επικείμενης εξάπλωσης του ιού, δήλωσε ευθαρσώς ότι ο ίδιος θα εξακολουθήσει να ανταλλάσσει χειραψίες με όποιον γενναίο το επιθυμεί, παρά τις συστάσεις των ειδικών για την αποφυγή τέτοιων επαφών. Η  Γαλλία, για παράδειγμα, πρότεινε στους πολίτες της να σταματήσουν να ανταλλάσσουν χειραψίες, ενώ η Ελβετία, να μη φιλιούνται στο μάγουλο. Μάλιστα, ο Βρετανός πρωθυπουργός, για να αποδείξει πόσο ατρόμητος είναι, τόνισε στους δημοσιογράφους: «Τις προάλλες βρισκόμουν στο νοσοκομείο όπου νομίζω ότι νοσηλεύονταν ασθενείς με κορωνοϊό. Θα εκπλαγείτε αν σας πω ότι τους χαιρέτισα όλους διά χειραψίας». Πρόσθεσε επίσης ότι οι πολίτες είναι ελεύθεροι να αποφασίζουν οι ίδιοι για τους εαυτούς τους, τονίζοντας, ωστόσο, ότι «το πλύσιμο των χεριών είναι το πιο σημαντικό».

Γονεϊκή άδεια

Παρά την ανυπακοή προς τις συμβουλές των ειδικών όσον αφορά τις χειραψίες, ο Μπόρις Τζόνσον δεν έχασε την ευκαιρία να δώσει το καλό παράδειγμα προς τους συμπατριώτες του όσον αφορά το επιτακτικό πλύσιμο των χεριών: ανέβασε στον λογαριασμό του στο Ιnstagram μια φωτογραφία που παρουσιάζει τον ίδιο να πλένει τα χέρια του με νερό και σαπούνι, ενώ στη λεζάντα γράφει: «Συμμερίζομαι πλήρως την ανησυχία των συμπατριωτών μου για την παγκόσμια επέκταση του κορωνοϊού, που φαίνεται ότι θα ενταθεί τους επόμενους μήνες».

Σε μια πιο «προσωπική» στιγμή, ο Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι είναι σχεδόν σίγουρο πως θα λάβει γονεϊκή άδεια μόλις η σύντροφός του, Κάρι Σίμοντς, φέρει στον κόσμο το παιδί τους, και αυτό παρά το ιδιαιτέρως φορτωμένο πρόγραμμά του, που περιλαμβάνει τη διάσκεψη του G7 στις ΗΠΑ τον Ιούνιο, αλλά και μια συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες με θέμα τις εμπορικές σχέσεις τους στη μετά Brexit εποχή.

Το Σαββατοκύριακο, το ζευγάρι ανακοίνωσε ότι περιμένει μωρό στις αρχές του καλοκαιριού και ότι αρραβωνιάστηκαν και πρόκειται να παντρευτούν. Ετσι, ο Μπόρις Τζόνσον θα γίνει ο πρώτος εδώ και 250 χρόνια εν ενεργεία Βρετανός πρωθυπουργός που παντρεύεται. Μέχρι τότε, πάντως, θα πρόκειται για το πρώτο πρωθυπουργικό ζεύγος που συμβιώνει εκτός γάμου στον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ. Ο Τζόνσον είχε ανακοινώσει τον Σεπτέμβριο του 2018 ότι βρισκόταν σε διάσταση με τη σύζυγό του Μαρίνα Γουίλερ, με την οποία έχει τέσσερα παιδιά, και ότι θα έπαιρναν διαζύγιο ύστερα από 25 χρόνια γάμου.

Ο Μπόρις Τζόνσον και η μέλλουσα σύζυγός του γνωρίστηκαν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του για τη δημαρχία του Λονδίνου, το 2012, αλλά συνδέθηκαν ερωτικά το 2018, αφότου ο Τζόνσον χώρισε από τη Μαρίνα Γουίλερ. Οι κοινές εμφανίσεις του με τη νέα σύντροφό του είναι σπάνιες, ενώ, όπως φαίνεται, η Κάρι Σίμοντς επιθυμεί να τηρεί αποστάσεις από τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας του πρωθυπουργού. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή