Ιερέας ανέστειλε τη λειτουργία ναού επειδή νόσησε

Ιερέας ανέστειλε τη λειτουργία ναού επειδή νόσησε

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mε μεγάλη υπευθυνότητα, κοινωνική συνείδηση και αίσθηση καθήκοντος οι αρμόδιοι της Επισκοπικής Εκκλησίας του Χριστού, στο Τζόρτζταουν της Ουάσιγκτον, προχώρησαν σε πλήρη αναστολή της λειτουργίας του ναού, μετά την ταυτοποίηση του εφημέριου, ως κρούσματος του κορωνοϊού, του πρώτου στη διοικητική πρωτεύουσα των ΗΠΑ, Ουάσιγκτον.

Ο αιδεσιμότατος Τίμοθι Κόουλ, που προσβλήθηκε από τον COVID-19, αμέσως μετά τη διάγνωσή του, με ηλεκτρονική επιστολή, ενημέρωσε όλους τους ενορίτες του για την κατάσταση της υγείας του και τη διάγνωση, επισημαίνοντας ότι «η αναγκαία προσοχή για τους πιο ευάλωτους μεταξύ μας, επιβάλλει την αναστολή όλων των λειτουργιών και υπηρεσιών της εκκλησίας». Επίσης, ο ιερωμένος υπογράμμισε ότι όσοι πιστοί πιθανώς να εκτέθηκαν στο λοιμώδες νόσημα, ιδιαίτερα αυτοί που έλαβαν Θεία Κοινωνία, να επικοινωνήσουν με τις υγειονομικές αρχές. Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της εκκλησίας, οι πιστοί που προσήλθαν στον ναό στις 24 Φεβρουαρίου και μεταξύ 28 Φεβρουαρίου και 3ης Μαρτίου, καλούνται να αυτοπεριοριστούν στα σπίτια τους επί 14 ημέρες μετά την επίσκεψή τους στον ναό (δηλαδή να παραμείνουν στα σπίτια τους, χωρίς καμία κοινωνική επαφή, να μην πηγαίνουν στη δουλειά τους και γενικά να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να μη μεταδώσουν τον παθογόνο παράγοντα σε άλλους).

Αξιωματούχοι των αμερικανικών υγειονομικών αρχών επισημαίνουν ότι είναι επιτακτική η λήψη προληπτικών μέσων για οποιονδήποτε επισκέφθηκε τον ναό κατά τις ημέρες που ιερουργούσε ο αιδεσιμότατος Κόουλ. Αλλωστε, οι ανάγκες ενημέρωσης των πιστών έκανε τις εκκλησιαστικές αρχές να δημοσιοποιήσουν το όνομα του πρώτου κρούσματος.

Ο αιδεσιμότατος Τίμοθι Κόουλ, 50 ετών, παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών,  αναφέρει σε επιστολή του που αναρτήθηκε, επίσης, στον ιστότοπο του ναού, ότι είναι σε καλή κατάσταση, αλλά δεν θα μπορεί να απαντά στα μέιλ και στα τηλεφωνήματα των ενοριτών του γιατί απαιτείται να ξεκουραστεί.

Επίσης, κάνει έκκληση στο ποίμνιό του, να απευθυνθεί στην ιστοσελίδα των Κέντρων Ελέγχου Aσθενειών και Πρόληψης (CDC) προκειμένου να ενημερωθεί υπεύθυνα για τον COVID-19.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή