Συριακό: Απειλεί με αντίποινα ο Ερντογάν εάν δεν τηρηθεί η εκεχειρία

Συριακό: Απειλεί με αντίποινα ο Ερντογάν εάν δεν τηρηθεί η εκεχειρία

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν είπε την Τετάρτη ότι η Τουρκία δεν θα διστάσει να αναλάβει ακόμα ισχυρότερη στρατιωτική δράση απ’ ό,τι στο παρελθόν στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ εάν δεν τηρηθούν οι υποσχέσεις για εκεχειρία, για την οποία συμφώνησε την περασμένη εβδομάδα με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του προς τους βουλευτές του κόμματός του στη βουλή, ο Ερντογάν είπε ότι έχουν ήδη αρχίσει οι μικρο-παραβιάσεις της εκεχειρίας και ότι προτεραιότητα της Τουρκίας είναι η ασφάλεια των 12 τουρκικών παρατηρητηρίων στην περιοχή.

Τούρκος υπ. Άμυνας: «Εποικοδομητικές» οι συνομιλίες

Ωστόσο, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ ανέφερε στο τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu ότι οι συνομιλίες μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας για τη συμφωνία εκεχειρίας στο Ιντλίμπ ήταν «θετικές, εποικοδομητικές» .

Υπενθυμίζεται ότι Άγκυρα και Μόσχα συμφώνησαν για την εκεχειρία την περασμένη εβδομάδα, για να μπει τέλος σε μία περίοδο κλιμακούμενης έντασης στο Ιντλίμπ.

Ρωσική αντιπροσωπεία έφτασε στην Άγκυρα την Τρίτη για συνομιλίες σχετικά με τις λεπτομέρειες της συμφωνίας και ο Ακάρ δήλωσε ότι οι δύο πλευρές προετοιμάζονται για από κοινού περιπολίες στον αυτοκινητόδρομο Μ4, οι οποίες αναμένονται να ξεκινήσουν στις 15 Μαρτίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή