Παραμένει τραγική η κατάσταση στην Ιταλία

Παραμένει τραγική η κατάσταση στην Ιταλία

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Ιταλία η κατάσταση παραμένει τραγική παρά τα δραστικά μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων που έχει πάρει η κυβέρνηση, καθώς οι θάνατοι από την επιδημία COVID-19 έχουν υπερβεί κατά πολύ τις 3.000. Στην επαρχία του Μπέργκαμο τα γραφεία κηδειών δεν προλαβαίνουν να θάψουν τα θύματα της επιδημίας, ενώ ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε προανήγγειλε χρονική επέκταση των μέτρων έκτακτης ανάγκης πέραν των αρχών Απριλίου. Η υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας προειδοποίησε τους πολίτες πως αν δεν σεβαστούν τα μέτρα που έχουν ληφθεί, τότε θα μπορούσε να απαγορευθεί και η έξοδος από το σπίτι για περίπατο ή άσκηση.

Η κατάσταση στην πόλη Μπέργκαμο είναι τόσο άσχημη και δύσκολη, ώστε χθες ο ιταλικός στρατός έστειλε φορτηγά στην πόλη για να φορτώσουν 65 φέρετρα για μεταφορά για ταφή σε άλλες γειτονικές πόλεις. Οι δημόσιες κηδείες στην Ιταλία έχουν απαγορευθεί και πλέον οι υγειονομικές αρχές απαιτούν την τοποθέτηση του νεκρού σε κλειστό φέρετρο αμέσως, παράγοντες που θλίβουν εξαιρετικά τους συγγενείς, καθώς οι Ιταλοί πεθαίνουν και θάβονται πλέον μόνοι τους. Τα σχολεία και τα πανεπιστήμια επίσης δεν πρόκειται να ανοίξουν στις 3 Απριλίου. Η Ιταλία έχει τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων στον κόσμο μετά την Κίνα και πλέον τον υψηλότερο αριθμό θυμάτων από κάθε άλλη χώρα. Μεταξύ των πιο αυστηρών μέτρων που θα μπορούσε να πάρει η κυβέρνηση είναι η απαγόρευση όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων στην ύπαιθρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή