Κορωνοϊός: Το Λονδίνο κάνει στροφή προς τον ρεαλισμό

Κορωνοϊός: Το Λονδίνο κάνει στροφή προς τον ρεαλισμό

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το κλείσιμο των παμπ, κινηματογράφων και γυμναστηρίων στο Λονδίνο εξέταζε χθες η βρετανική κυβέρνηση, η οποία κατηγορείται από επιστήμονες και άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ότι δεν έχει λάβει επαρκή μέτρα, ώστε να περιορίσει τη μετάδοση της επιδημίας COVID-19. Στην ευρωπαϊκή ήπειρο, οι κυβερνήσεις είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αποφασίσουν την παράταση των άνευ προηγουμένου περιοριστικών μέτρων που έχουν λάβει, ενώ η ιταλική κυβέρνηση το έχει ήδη ανακοινώσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Guardian αναμενόταν να συγκληθεί χθες το βράδυ σύσκεψη υψηλόβαθμων αξιωματούχων για τη λήψη απόφασης. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι υπουργοί της κυβέρνησης Τζόνσον συνειδητοποιούν πως θα καταστεί αναπόφευκτη η λήψη δραστικών μέτρων. Η κυβέρνηση Τζόνσον, της οποίας αρχικός στόχος ήταν να μολυνθεί το 60% με 70% του πληθυσμού, ώστε να αναπτύξουν πολλοί άνθρωποι ανοσία στην ασθένεια και να σταματήσει έτσι η διάδοση του ιού, εξετάζει επίσης κατά πόσον θα επιβάλουν το κλείσιμο καταστημάτων που δεν είναι ζωτικής σημασίας. Από τα μέτρα αυτά εξαιρούνται καταστήματα με τρόφιμα και τα φαρμακεία. Την Πέμπτη το βράδυ η κυβέρνηση ετοιμαζόταν να ανακοινώσει το γενικό κλείσιμο, αλλά τελικά υπαναχώρησε διότι πολλά σημαίνοντα μέλη της δίστασαν να ανακοινώσουν απαγορευτικές διατάξεις. Το Λονδίνο βρίσκεται στο επίκεντρο της συζήτησης διότι στην πρωτεύουσα έχουν καταγραφεί τα περισσότερα κρούσματα, σχεδόν 1.000, από τα συνολικά 3.297 που έχουν καταγραφεί σε ολόκληρη τη χώρα.

Στη Βρετανία έχουν καταγραφεί 144 θάνατοι. Η επιστημονική ομάδα που συμβουλεύει τη βρετανική κυβέρνηση θεωρεί ότι το μέτρο τήρησης επαρκούς απόστασης από άλλους ανθρώπους ώστε να μην υπάρχει μετάδοση του ιού θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη ή μικρότερη ένταση μέχρι το τέλος του χρόνου. Μοιραία το θέμα του Brexit έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα, με την Κομισιόν αλλά και Βρετανούς βουλευτές να καλούν το Λονδίνο να εξετάσει χρονική παράταση της μεταβατικής περιόδου για το Brexit. Επιπλέον, ο Ευρωπαίος επικεφαλής διαπραγματευτής για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ, ανακοίνωσε προχθές πως έχει κολλήσει τον κορωνοϊό, ενώ ο Βρετανός ομόλογος του, Ντέιβιντ Φροστ, ανακοίνωσε χθες πως έχει συμπτώματα της ασθένειας. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή