Βαριές ευθύνες στον Τζόνσον για τα αργοπορημένα μέτρα από το 56% των Βρετανών

Βαριές ευθύνες στον Τζόνσον για τα αργοπορημένα μέτρα από το 56% των Βρετανών

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περισσότεροι από τους μισούς Βρετανούς θεωρούν ότι η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον άργησε να επιβάλλει απαγόρευση της κυκλοφορίας για την πρόληψη της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη.

Η δημοσκόπηση Ipsos MORI έδειξε ότι το 56% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η κυβέρνηση άργησε να ενισχύσει τα μέτρα για τη διατήρηση αποστάσεων, ενώ μόλις το 4% πιστεύει ότι αυτό έγινε πολύ νωρίς.

Επιπλέον, το 79% είπαν ότι αποφεύγουν να βγουν από το σπίτι τους. Το ποσοστό αυτό ήταν στο 50% πριν ισχύσει η απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Η Ipsos MORI ρώτησε 1.072 Βρετανούς ενήλικες ηλικιών 18-75.

Ωστόσο, μια άλλη δημοσκόπηση την Πέμπτη έδωσε μία πιο θετική εικόνα για την κυβέρνηση Τζόνσον.

«Η κυβέρνηση είχε ένα σύνολο από θετικές κριτικές για πρώτη φορά μετά από σχεδόν μία δεκαετία με το 52% των Βρετανών να έχουν θετική γνώμη για αυτήν και το 26% αρνητική», σύμφωνα με την εταιρία δημοσκοπήσεων YouGov.

«Σε καιρούς κρίσης, ο κόσμος συχνά πιστεύει ότι η εθνική ενότητα είναι σημαντική και τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και τα ΜΜΕ είναι συνήθως λιγότερο επικριτικά», είπε η YouGov.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή