ΚΟΣΜΟΣ

Καναδάς: «Κατάσταση με ημερομηνία λήξης»

Καναδάς: «Κατάσταση με ημερομηνία λήξης»

«Δεν νομίζω κανείς να περίμενε να ζήσει τέτοιες καταστάσεις πρωτόγνωρες σαν τις σημερινές. Το αίσθημα αβεβαιότητας και ανασφάλειας έχει κατακλύσει όχι μόνο την πατρίδα μας, αλλά όλες τις γωνιές της Γης», σημειώνει ο Σάκης Πιταρίδης από τον Καναδά.

«Εδώ στον Καναδά πάντα ήταν υψηλό το συναίσθημα της αυτοπειθαρχίας, της συνέπειας και της υπευθυνότητας. Οι πολίτες συμμορφώνονται στις υποδείξεις της πολιτείας και η κατάσταση δείχνει να είναι επί του παρόντος ελεγχόμενη και ικανοποιητική.

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας συνεχίζουμε να εργαζόμαστε από το σπίτι με τις ίδιες υψηλές απαιτήσεις, παρότι έχει επηρεαστεί το σύνολο των οικονομικών, επιχειρηματικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων.

Ολοι αντιμετωπίζουμε με αγωνία, σκεπτικισμό και με αποφασιστικότητα την εικόνα της αγοράς, τη συνεχή ροή πληροφοριών και τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται. Προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, παρά τις δυσκολίες και τον προβληματισμό για το τι μας επιφυλάσσει το μέλλον. Μπορεί να ζω στον Καναδά, αλλά το μυαλό, η σκέψη, η καρδιά και η ψυχή μου είναι πάντα στην Ελλάδα, στην οικογένεια και στους δικούς μου ανθρώπους. Αυτή η κατάσταση έχει ημερομηνία λήξης και θα την ξεπεράσουμε όλοι μαζί. Με ψυχραιμία, σύνεση, αισιοδοξία και κυρίως υπομονή».

* Ο κ. Σάκης Πιταρίδης ζει στον Καναδά και είναι τραπεζικός στο επάγγελμα.