Γερμανία-Ινστιτούτο Robert Koch: Δεν υπάρχουν αξιόπιστα στοιχεία που να δείχνουν μείωση κρουσμάτων

Γερμανία-Ινστιτούτο Robert Koch: Δεν υπάρχουν αξιόπιστα στοιχεία που να δείχνουν μείωση κρουσμάτων

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ (RKI)  δεν πιστεύει ότι η εξάπλωση του κορωνοϊού στη Γερμανία έχει σταματήσει. «Δεν μπορούμε ακόμη να μιλήσουμε για ανάσχεση. Βλέπουμε μια επιβράδυνση, όμως παρά τις κάποιες θετικές τάσεις στην εξέλιξη των αριθμών μόλυνσης, είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να τηρούμε τους κανόνες απόστασης και υγιεινής. Στα νοσοκομεία υπάρχουν αυτήν την στιγμή αρκετά κρεβάτια εντατικής θεραπείας και αναπνευστήρες για να αντιμετωπισθεί η κρίση.  Λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα δυναμική, δεν προβλέπονται δυσχέρειες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του RKI, Λόταρ Βίλερ, σήμερα στο Βερολίνο.  

«Οι αριθμοί έχουν σταθεροποιηθει σε σχετικά υψηλό επίπεδο, αλλά δεν υπάρχει σαφής τάση υποχώρησης. Είναι επομένως σημαντικό να διατηρηθούν τα ληφθέντα μέτρα προστασίας. Το RKI προσπαθεί να κατεβάσει τον λεγόμενο αναπαραγωγικό αριθμό κάτω από το ένα ή στο ένα, δηλαδή ένα μολυσμένο άτομο να μεταδίδει τον ιό σε ένα ή λιγότερο από ένα άτομο κατά μέσο όρο. Το RKI υπολογίζει επί του παρόντος αυτόν τον παράγοντα στο 1,2», δήλωσε ακόμη ο Βίλερ.

Ο πρόεδρος του  Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ δεν θέλησε να κάνει κάποια υπόδειξη σχετικά με πιθανή χαλάρωση των περιορισμών επικοινωνίας ενόψει της αυριανής τηλεδιάσκεψης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης  με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων.  Αρκέστηκε να πεί:«Τι θα αποφασιστεί αύριο, δεν μπορώ να σας πω».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,REUTERS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή