ΚΟΣΜΟΣ

Πίνακας που απεικονίζει ένα χαρτί υγείας αναμένεται να γίνει ανάρπαστος

pinakas-poy-apeikonizei-ena-charti-ygeias-anamenetai-na-ginei-anarpastos-2373916

Το ίδρυμα Kinkade Family Foundation διαθέτει αντίγραφα από πίνακα ενός άγνωστου έως σήμερα έργου του Αμερικανού ζωγράφου Thomas Kinkade, γνωστού για τις κιτς απεικονίσεις επαρχιακών σπιτιών και τοπίων.

Το έργο θυμίζει τις πρώτες ημέρες της κρίσης του κορωνοϊού, στις οποίες πανικόβλητοι πολίτες, με το ξέσπασμα της πανδημίας, άδειαζαν τα ράφια των σουπερμάρκετ από χαρτί υγείας: απεικονίζει απλά και μόνο ένα ρολό χαρτί υγείας.

«Αποκλεισμένο για δεκαετίες από δημόσια θέα και αποθηκευμένο στο κρυμμένο "θησαυροφυλάκιο" του Thomas Kinkade, αυτό το έργο ζωγραφικής αντιπροσωπεύει ένα από τα πιο συμβολικά αντικείμενα της κρίσης της COVID-19: το ρολό χαρτί υγείας» επισήμαναν, στην ανακοίνωση, από το ίδρυμα το οποίο δημιούργησαν το 2012 οι κληρονόμοι του Αμερικανού ζωγράφου.

pinakas-poy-apeikonizei-ena-charti-ygeias-anamenetai-na-ginei-anarpastos0

Έως τα τέλη του 2020, το 100% των εσόδων από τις πωλήσεις των αντιγράφων του έργου θα διατεθεί στη μη κερδοσκοπική New Art Dealers Alliance (NADA) για στήριξη των γκαλερί που έχουν περισσότερο πληγεί από την πανδημία. Η NADA φιλοξενεί εκθέσεις αναδυόμενων καλλιτεχνών και γκαλερί από όλη την επικράτεια των ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ