Εκτίμηση Τραμπ για 65.000 νεκρούς στις ΗΠΑ από τον κορωνοϊό

Εκτίμηση Τραμπ για 65.000 νεκρούς στις ΗΠΑ από τον κορωνοϊό

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε τελικό απολογισμό 60.000 ως 65.000 θυμάτων από τον κορωνοϊό οδεύουν οι ΗΠΑ, σύμφωνα με την εκτίμηση του Ντόναλντ Τραμπ. 

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ προχώρησε στη δήλωση αυτή, την ημέρα που τα θύματα από την ασθένεια ξεπέρασαν τα 35.400 και ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό στις ΗΠΑ ξεπέρασε τους 700.000, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου Reuters.

Επιπλέον, και παρότι ο ρυθμός της εξάπλωσης επιταχύνθηκε ξανά, ο ένοικος του Λευκού Οίκου επέκρινε τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί από μέρους ορισμένων κυβερνητών πολιτειών για την ανάσχεση της διασποράς του ιού, λέγοντας πως βρίσκει ότι οι εντολές τους προς τους πολίτες τους να μείνουν σπίτι είναι «υπερβολικά αυστηρές».

Ερωτηθείς εάν ζητεί κάποιες από τις αμερικανικές πολιτείες, όπως το Μίσιγκαν, η Μινεσότα και η Βιρτζίνια, να άρουν τους περιορισμούς που επέβαλαν, ο Τραμπ απάντησε «όχι, αλλά νομίζω ότι ορισμένα στοιχεία» των μέτρων που έλαβαν «είναι υπερβολικά».

Πρόγραμμα στήριξης των αγροτών

Παράλληλα, ο αμερικανός πρόεδρος ανήγγειλε πρόγραμμα κόστους 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να υποστηριχθούν οι αμερικανοί αγρότες και κτηνοτρόφοι στην προσπάθεια να αντιμετωπίσουν τον αντίκτυπο της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Θα θέσουμε σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα βοήθειας 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τους υπέροχους γεωργούς και κτηνοτρόφους μας, που είναι αναγκασμένοι να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της παγκόσμιας πανδημίας», είπε ο Ρεπουμπλικάνος κατά τη διάρκεια της καθημερινής συνέντευξης που παραχωρεί για τις προσπάθειες της κυβέρνησής του να αντιμετωπίσει την επιδημία.

Ο υπουργός Γεωργίας Σόνι Περντιού διευκρίνισε ότι 16 δισεκατομμύρια δολάρια θα δοθούν απευθείας σε αγρότες και κτηνοτρόφους και τα υπόλοιπα 3 θα διατεθούν για την αγορά τροφίμων που θα διανεμηθούν στους πιο στερημένους.

Μεγάλο μέρος των αγροτών και των κτηνοτρόφων θεωρείται πως ανήκει στη βάση των υποστηρικτών του ενοίκου του Λευκού Οίκου, που προσεχώς θα διεκδικήσει δεύτερη θητεία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή