Εντυπωσιακές εικόνες από το υπό κατασκευήν μεγαλύτερο γήπεδο ποδοσφαίρου στον κόσμο

Εντυπωσιακές εικόνες από το υπό κατασκευήν μεγαλύτερο γήπεδο ποδοσφαίρου στον κόσμο

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ομάδα της κινεζικής Super League, Guangzhou Evergrande είναι στη διαδικασία κατασκευής του μεγαλύτερου γηπέδου ποδοσφαίρου στον κόσμο και κοινοποίησε ένα βίντεο και φωτογραφίες που δίνουν στους θεατές μια ιδέα για το πώς θα είναι ολοκληρωμένο το έργο.

Το γήπεδο διαμορφώνεται στο σχήμα άνθους λωτού και σχεδιάστηκε από τον Αμερικανό αρχιτέκτονα Hasan Syed με έδρα τη Σαγκάη. Θα έχει 100.000 θέσεις και 168 VIP boxes και θα είναι το μεγαλύτερο γήπεδο μόνο για ποδόσφαιρο και γενικά το τέταρτο μεγαλύτερο στον κόσμο.

Μόνο το στάδιο Rungrado 1st May Stadium στη Βόρεια Κορέα, το στάδιο AT&T της ομάδας του αμερικανικού ποδοσφαίρου, Dallas Cowboys και το Melbourne Cricket Ground έχουν μεγαλύτερη χωρητικότητα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, έχουν επενδυθεί 12 δισεκατομμύρια γιουάν (1,69 δισεκατομμύρια δολάρια) στο έργο, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2022.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή