Πυρά κατά Κίνας

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αγωγή εναντίον της Κίνας κατέθεσε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ ο Ρεπουμπλικανός γενικός εισαγγελέας του Μιζούρι Ερικ Σμιτ, κατηγορώντας το Πεκίνο για αμέλεια στην αναχαίτιση της επιδημίας και για ψευδή πληροφόρηση γύρω από την επικινδυνότητα του ιού. Επικαλούμενη ζημία πολλών δισ. δολαρίων, η πολιτεία ζητάει από την Κίνα χρηματική αποζημίωση.

Νομικοί κύκλοι σχολίαζαν ότι πρόκειται για πολιτική κίνηση, καθώς δεν είναι στην αρμοδιότητα των ομοσπονδιακών δικαστηρίων να εκδικάζουν τέτοιας φύσης υποθέσεις, για τις οποίες αρμόδια είναι διεθνή δικαστήρια. Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον, επικοινώνησε με τους ηγέτες των ΗΠΑ, της Γερμανίας και της Γαλλίας ζητώντας την υποστήριξή τους προκειμένου να πραγματοποιηθεί διεθνής έρευνα για την πανδημία, όπου θα τεθούν στο μικροσκόπιο οι ευθύνες της Κίνας και του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου. Τέλος, ρεπορτάζ της εφημερίδας New York Times, που επικαλείται πηγές από το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας, υποστηρίζει πως Κινέζοι πράκτορες διέδωσαν μέσω Διαδικτύου, στα μέσα Μαρτίου, ψευδείς ειδήσεις περί επικείμενης γενικής απαγόρευσης κυκλοφορίας στην Αμερική, προκαλώντας πανικό σε πολλούς πολίτες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή