ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Δημιουργούνται 5.000 νέες κλίνες για ασθενείς με Covid-19

Ρωσία: Δημιουργούνται 5.000 νέες κλίνες για ασθενείς με Covid-19

Οι αρχές της Μόσχας θα κατασκευάσουν δίπλα σε νοσοκομεία προσωρινά καταλύματα για 5.000 ασθενείς με κορωνοϊό, δήλωσε ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν κατά την διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης με θέμα την κατάσταση σε σχέση με τον κορωνοϊό.

«Πήραμε την απόφαση να δημιουργήσουμε 5.000 κλίνες σε προσωρινά καταλύματα δίπλα σε νοσοκομεία που διαθέτουν εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας όπως είναι το νοσοκομείο στην Κομμουνάρκα», δήλωσε ο Σεργκέι Σομπιάνιν.

Σε κρίσιμη κατάσταση 1.300 ασθενείς 

Σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκονται 1.300 ασθενείς με κορωνοϊό, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκα κατά την διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης , προσθέτοντας ότι η εγχώρια φαρμακευτική βιομηχανία έχει αυξήσει την παραγωγή φαρμάκων που χρησιμοποιούνται για την θεραπεία της Covid-19.

«Μεταξύ των φαρμάκων αυτών (…) είναι η υδοχλωροκίνη (…) οι ποσότητες της οποίας αυξήθηκαν κατά μερικές φορές» , δήλωσε ο Μουράσκα.

Παράλληλα ο υπουργός επισήμανε ότι σε όλες τις περιφέρειες έχουν διατεθεί τα απαραίτητα κονδύλια για να δημιουργηθούν νέες κλίνες για τους ασθενείς με κορωνοϊό και να αποζημιωθεί το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε επίσης ότι εξετάζει το ενδεχόμενο της ένταξης μεγαλύτερου αριθμού φοιτητών των ιατρικών σχολών στην μάχη κατά του κορωνοϊού.

Νωρίτερα ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν είχε ζητήσει από το υπουργείο Υγείας να στείλει φοιτητές των ιατρικών σχολών του 4ου και 5ου έτους να κάνουν την πρακτική τους σε νοσοκομεία αναφοράς.

Επισημαίνεται ότι μέχρι στιγμής έχει καλυφθεί το 96% των κλινών στα νοσοκομεία που προορίζονται για ασθενείς με κορωνοϊό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, TASS