Μυστηριώδης φλεγμονή πλήττει τα παιδιά

Μυστηριώδης φλεγμονή πλήττει τα παιδιά

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γιατροί σε Βρετανία, Ιταλία και Ισπανία προσπαθούν να εξηγήσουν την εμφάνιση ασθένειας που προκαλεί οξεία φλεγμονή και πλήττει παιδιά οδηγώντας μερικά στον θάνατο και ενδεχομένως να σχετίζεται με την ασθένεια COVID-19.

Ο Βρετανός υπουργός Υγείας Ματ Χίνκοκ δήλωσε χθες ότι διεξάγονται επείγουσες έρευνες, επιβεβαιώνοντας ότι έχουν πεθάνει μερικά παιδιά στη Βρετανία από αυτή την ασθένεια, μερικά μόνο εκ των οποίων ήταν θετικά στον νέο κορωνοϊό. Γιατροί στη βόρεια Ιταλία έχουν ήδη αναφέρει πως έχει νοσηλευθεί ασυνήθιστα μεγάλος αριθμός παιδιών ηλικίας κάτω των εννέα ετών με βαριά συμπτώματα μιας μυστηριώδους ασθένειας που ονομάζεται Kawasaki, η οποία είναι άγνωστο από τι προκαλείται και είναι πιο συνηθισμένη σε ορισμένα τμήματα της Ασίας. Μέχρι σήμερα οι γιατροί θεωρούσαν πως τα παιδιά είναι λιγότερο ευάλωτα στον νέο κορωνοϊό και στις πιο επικίνδυνες περιπλοκές που προκαλεί.

Ωστόσο, η μυστηριώδης φλεγμονή που έχει παρατηρηθεί σε παιδιά σε Βρετανία, Ιταλία και Ισπανία ενδεχομένως να ανατρέψει την εικόνα. «Είναι μια νέα ασθένεια που νομίζουμε ότι προκαλείται από τον κορωνοϊό, δεν είμαστε 100% σίγουροι διότι ορισμένοι από τους ανθρώπους που την κόλλησαν δεν έχουν διαγνωστεί θετικοί (στον κορωνοϊό), οπότε διεξάγεται τώρα έρευνα, αλλά είναι κάτι που μας ανησυχεί», είπε ο Χάνκοκ. Η ασθένεια Kawasaki δεν είναι γνωστό από τι προκαλείται, αλλά συνδέεται με εμφάνιση πυρετού, ερεθισμό του δέρματος και σε βαριές περιπτώσεις με φλεγμονή των αρτηριών της καρδιάς. Σύμφωνα με ειδικούς, τα παιδιά που εμφάνισαν τη φλεγμονή είχαν ασθενήσει πολύ σοβαρά με συμπτώματα όπως υψηλό πυρετό, χαμηλή πίεση, δυσκολία στην αναπνοή, εμετό, διάρροια, και φλεγμονή των αρτηριών της καρδιάς. Ολα αυτά είναι σημάδια που παρατηρούνται όταν ο οργανισμός καταρρέει καθώς προσπαθεί να πολεμήσει μια μόλυνση.

Σε νοσοκομείο του Μπέργκαμο οι γιατροί κατέγραψαν τον Μάρτιο περισσότερες από 20 περιπτώσεις παιδιών που είχαν οξεία φλεγμονή των αρτηριών, αριθμός που είναι έξι φορές υψηλότερος από τον αριθμό ανάλογων περιπτώσεων σε έναν ολόκληρο χρόνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή