Κανένα ίχνος του Κιμ Γιονγκ Ουν σύμφωνα με το αμερικανικό ΥΠΕΞ

Κανένα ίχνος του Κιμ Γιονγκ Ουν σύμφωνα με το αμερικανικό ΥΠΕΞ

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παραμένει το μυστήριο με την κατάσταση της υγείας του Βορειοκορεάτη ηγέτη, ο οποίος έχει «εξαφανιστεί» από τη δημόσια ζωή της χώρας εδώ και σχεδόν 20 μέρες.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν υπεβλήθη πρόσφατα σε εγχείρηση καρδιάς και οι φήμες για την υγεία του πυροδοτήθηκαν λόγω της απουσίας του από τα γενέθλια του παππού του στις 15 Απριλίου.

Εχθες, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι δεν διαθέτει επίσημη πληροφόρηση για την κατάσταση της υγείας του ηγέτη της Βόρειας Κορέας ενώ σήμερα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, δήλωσε ότι ούτε οι ΗΠΑ έχουν καταγράψει κανένα ίχνος του Κιμ Γιονγκ Ουν, ενώ παρακολουθούν στενά τις αναφορές σχετικά με την υγεία του,. 

Βορειακορεατικά ΜΜΕ δεν έχουν κάνει καμία αναφορά σχετικά το πού βρίσκεται ο Κιμ από τότε που προήδρευσε σε σύσκεψη την 11η Απριλίου, πυροδοτώντας έντονη φημολογία σχετικά με την υγεία του και εγείροντας ανησυχίες για το ενδεχόμενο αστάθειας στην πυρηνική δύναμη, που θα μπορούσε να έχει αντίκτυπο στις χώρες της βόρειας Ασίας και τις ΗΠΑ.

«Δεν τον έχουμε δει. Δεν έχουμε καμία πληροφορία να δώσουμε σήμερα, το παρακολουθούμε στενά» δήλωσε ο Πομπέο στο Fox News, αφού ερωτήθηκε σχετικά με τις αντικρουόμενες πληροφορίες για την υγεία του Βορειοκορεάτη ηγέτη.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε ότι επιπλέον οι ΗΠΑ παρακολουθούν την κατάσταση στενότερα στη Βόρεια Κορέα, δεδομένου του κινδύνου του νέου κορωνοϊού.

«Είναι πραγματικός ο κίνδυνος να υπάρξει λιμός, ελλείψεις στα τρόφιμα, στο εσωτερικό της Βόρειας Κορέας» σημείωσε.

«Παρακολουθούμε το καθένα από αυτά στενά, καθώς έχουν πραγματικό αντίκτυπο στον στόχο της αποστολής μας, που είναι εντέλει η αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας».

Πριν μερικές ημέρες ωστόσο, ο Μουν Τσουνγκ Ιν, ειδικός σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του προέδρου της Νότιας Κορέας Μουν, αποκάλυψε ότι ο Βορειοκορεάτης ηγέτης είναι ζωντανός και υγιής και ότι από τις 13 Απριλίου βρίσκεται στο παραθαλάσσιο θέρετρο του Ουονσάν στα ανατολικά της χώρας. 

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή