Δρ Μπιρξ: Οι διαδηλωτές πρέπει να τηρούν αποστάσεις

Δρ Μπιρξ: Οι διαδηλωτές πρέπει να τηρούν αποστάσεις

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε την περασμένη εβδομάδα τους διαδηλωτές στην Πολιτεία του Μίσιγκαν που διαμαρτύρονταν, ορισμένοι εκ των οποίων φέροντας πολεμικά τυφέκια εφόδου, κατά των μέτρων περιορισμού των μετακινήσεων, η δρ Ντέμπορα Μπιρξ, επικεφαλής της ομάδας συντονισμού του Λευκού Οίκου κατά της πανδημίας, δεν δίστασε την Κυριακή να υποστηρίζει ότι οι διαδηλωτές θα πρέπει να τηρούν αποστάσεις.

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται αυξανόμενη αντίδραση των Αμερικανών στα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων ακόμη και σε Πολιτείες όπου η κοινή γνώμη τάσσεται σε γενικές γραμμές υπέρ των μέτρων, όπως η Καλιφόρνια. «Είναι εξαιρετικά ανησυχητικό για εμένα προσωπικά (σ.σ. το ότι στις διαδηλώσεις δεν τηρούνται αποστάσεις μεταξύ των διαδηλωτών), διότι αν πάνε σπίτι τους και μολύνουν τη γιαγιά τους ή τον παππού τους και υπάρξει ένα σοβαρό ή ατυχές αποτέλεσμα, θα αισθάνονται ένοχοι για το υπόλοιπο της ζωής τους», είπε η δρ Μπιρξ την Κυριακή στο Fox News. «Οπότε πρέπει να προστατεύουμε ο ένας τον άλλον και ταυτόχρονα να εκφράζουμε την αντίθεσή μας», πρόσθεσε. Την Παρασκευή ο Τραμπ είχε καλέσει μέσω Twitter την κυβερνήτη του Μίσιγκαν να ακολουθήσει πιο συναινετική στάση απέναντι στους διαδηλωτές, γράφοντας ότι «αυτοί είναι καλοί άνθρωποι, αλλά είναι οργισμένοι. Θέλουν πίσω τη ζωή τους, με ασφάλεια. Δες τους, μίλησέ τους, κάνε μια συμφωνία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή