Πιέσεις στη Μέρκελ για ταχύτερη άρση μέτρων

Πιέσεις στη Μέρκελ για ταχύτερη άρση μέτρων

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Γερμανία έκανε χθες ακόμη ένα μικρό βήμα προς την επιστροφή στην κανονικότητα, καθώς επετράπη το άνοιγμα των κομμωτηρίων, των παιδικών χαρών, των ζωολογικών κήπων, των μουσείων και των εκκλησιών.  Παράλληλα, πολλοί μαθητές λυκείων, γυμνασίων και δημοτικών επιστρέφουν στα σχολεία. Η καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ και οι πρωθυπουργοί των ομόσπονδων κρατιδίων θα συναντηθούν αύριο για να αποφασίσουν ποια θα είναι τα επόμενα βήματα, ενώ πολλά ομόσπονδα κρατίδια και επιχειρήσεις πιέζουν την καγκελάριο να επιτρέψει συντομότερα την επαναλειτουργία της οικονομίας.

Η Μέρκελ, η οποία πιστώνεται τον σημαντικά μικρότερο αριθμό θανάτων στη Γερμανία αναλογικά με τον πληθυσμό της χώρας, σε σύγκριση με άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες, έχει προειδοποιήσει πως πρόωρη χαλάρωση θα μπορούσε να οδηγήσει σε δεύτερο κύμα μολύνσεων, ωστόσο δέχεται ισχυρή πίεση από τους πρωθυπουργούς κρατιδίων, ορισμένοι εκ των οποίων ακολουθούν τον δικό τους δρόμο.

Στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, το πολυπληθέστερο της Γερμανίας, ο υπουργός Οικογενειακών Υποθέσεων είπε ότι θα επιτρέψει την επαναλειτουργία των παιδικών σταθμών μονομερώς εάν δεν ληφθεί σχετική απόφαση αύριο. Στην ανατολική Γερμανία, το κρατίδιο της Σαξονίας-Ανχαλτ έγινε το πρώτο που επέτρεψε συναθροίσεις έως πέντε ατόμων, ενώ ο γενικός κανόνας επιτρέπει έως δύο άτομα. Στο κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας ανακοινώθηκε το άνοιγμα των εστιατορίων από την ερχόμενη Δευτέρα, προκαταλαμβάνοντας την αυριανή απόφαση.

Η Μέρκελ ελπίζει να διαθέτει περισσότερα στοιχεία σήμερα, ώστε να προχωρήσει στα επόμενα βήματα, ωστόσο το γεγονός ότι έδωσε την περασμένη Πέμπτη, μαζί με τον υπουργό Υγείας Γενς Σπαν, εκ παραδρομής λανθασμένα στοιχεία για τον αριθμό των ασθενών, δεν λειτουργεί υπέρ της.

Οπως παραδέχθηκε ο Σπαν, την Πέμπτη είχε ανακοινωθεί πως ο αριθμός των ασθενών ήταν 40.000 και όχι 29.000, που ήταν ο πραγματικός, με αποτέλεσμα να αναβληθεί η λήψη αποφάσεων για περαιτέρω άρση των περιοριστικών μέτρων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή