ΚΟΣΜΟΣ

Γιορτές «Covid-19» με στόχο την εσκεμμένη έκθεση στον ιό διοργανώνονται στις ΗΠΑ

Γιορτές «Covid-19» με στόχο την εσκεμμένη έκθεση στον ιό διοργανώνονται στις ΗΠΑ

Η ιδέα να διοργανώνονται «γιορτές Covid-19» με στόχο να προσβληθούν από κορωνοϊό οι συμμετέχοντες και να αποκτήσουν ανοσία είναι «εξαιρετικά επικίνδυνη», προειδοποίησαν χθες Τετάρτη οι αρχές της πολιτείας Ουάσιγκτον στις ΗΠΑ.

«Αυτού του είδους οι συγκεντρώσεις εν μέσω πανδημίας ενδέχεται να είναι εξαιρετικά επικίνδυνες και εκθέτουν τους ανθρώπους σε αυξημένο κίνδυνο να χρειαστεί να νοσηλευθούν, ακόμη και να πεθάνουν», τόνισε ο Τζον Βίσμαν υπεύθυνος Υγείας της πολιτείας.

«Εξάλλου αγνοούμε αν οι ασθενείς που ανέρρωσαν από την Covid-19 έχουν μακροπρόθεσμα προστασία από τον ιό», πρόσθεσε. «Υπάρχουν ακόμη πολλά πράγματα που δεν γνωρίζουμε για τον ιό, περιλαμβανομένων των προβλημάτων υγείας που ενδέχεται να παραμένουν μετά τη μόλυνση».

Ο Βίσμαν χρειάστηκε να κάνει αυτή την προειδοποίηση αφού ήρθαν στη δημοσιότητα πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες περίπου 100 κρούσματα του κορωνοϊού συνδέονται με «γιορτές covid-19» που οργανώθηκαν στην κομητεία Ουάλα Ουάλα.

Στόχος αυτών των συγκεντρώσεων είναι να έρθουν σε επαφή ασθενείς της Covid-19 με υγιείς ανθρώπους οι οποίοι ελπίζουν να μολυνθούν από τον κορωνοϊό και να αποκτήσουν ανοσία.

Σύμφωνα με τη Μέγκαν ΝτεΜπολτ, υπεύθυνη υγείας της κομητείας Ουάλα Ουάλα που βρίσκεται περίπου 400 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Σιάτλ, η ιχνηλάτηση των επαφών κάποιων ασθενών με κορωνοϊό έδειξε ότι είχαν εκτεθεί εσκεμμένα στον ιό στη διάρκεια τέτοιων γιορτών.

 «Ζητάμε τον κατάλογο των ατόμων με τα οποία ήρθαν σε επαφή και είναι 25 διότι "ήμασταν σε ένα πάρτι covid-19”», εξήγησε μιλώντας σε τοπική εφημερίδα.

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από τον κορωνοϊό με περισσότερα από 1,2 εκατομμύρια κρούσματα και 73.000 θανάτους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,AFP