ΗΠΑ: Αλλαγές στη διαχείριση σεξουαλικής κακοποίησης

ΗΠΑ: Αλλαγές στη διαχείριση σεξουαλικής κακοποίησης

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Νέο ομοσπονδιακό κανονισμό διαχείρισης καταγγελιών σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης σε κάθε βαθμίδα της αμερικανικής εκπαίδευσης ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, Μπέτσι Ντεβός, προκαλώντας αντιδράσεις. Η κ. Ντεβός χαρακτήρισε «ιστορικές» τις αλλαγές που υιοθέτησε στον υπάρχοντα κανονισμό της κυβέρνησης Ομπάμα, εκτιμώντας ότι οι νέοι κανόνες είναι δικαιότεροι και πιο αποτελεσματικοί για την προστασία των μαθητών. Παρότι ορισμένοι καλωσόρισαν την πρωτοβουλία, εκπρόσωποι συλλόγων θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης χαρακτήρισαν τον νέο κανονισμό αναχρονιστικό και αναποτελεσματικό.

Οι νέοι κανόνες αποσκοπούν στην προστασία φοιτητών πανεπιστημίων από αβάσιμες καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης ή κακοποίησης. «Η υποχρέωση και των δύο πλευρών να καταθέτουν ενώπιον των σχολικών ή πανεπιστημιακών αρχών αποτελεί εγγύηση δικαιοσύνης. Οι δύο πλευρές δεν θα εξετάζονται ασφαλώς κατ’ αντιπαράσταση, προφυλάσσοντας τα θύματα», είπε η υπουργός. Σύμφωνα με τον κανονισμό, οι μαθητές ή φοιτητές που κατηγορούνται, θα έχουν δικαίωμα να αμφισβητήσουν την απόφαση των επιτροπών, η οποία θα πρέπει να βασίζεται σε συγκεκριμένα στοιχεία και αποδείξεις. Την ίδια στιγμή, η γνωστή για τις συντηρητικές της θέσεις υπουργός περιορίζει σημαντικά τον ορισμό της σεξουαλικής παρενόχλησης, θεωρώντας ότι μόνο «η σοβαρή, επίμονη και αντικειμενικά προσβλητική» συμπεριφορά αξίζει να ερευνηθεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή