Βρετανία: Διευκρινίσεις από την κυβέρνηση για το νέο σλόγκαν «μείνετε σε εγρήγορση»

Βρετανία: Διευκρινίσεις από την κυβέρνηση για το νέο σλόγκαν «μείνετε σε εγρήγορση»

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το νέο σλόγκαν της κυβέρνησης «μείνετε σε εγρήγορση» σημαίνει «μείνετε σπίτι όσο το δυνατόν περισσότερο, περιορίστε τις επαφές με άλλους ανθρώπους» και κρατήστε την απόσταση των δύο μέτρων όπου είναι δυνατό, έσπευσε να διευκρινίσει εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Οι διευκρίνιση έγινε μετά την ανακοίνωση του νέου μηνύματος της κυβέρνησης, που αντικαθιστά το προηγούμενο σλόγκαν «μείνετε σπίτι», στο πλαίσιο των αλλαγών που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, αργότερα την Κυριακή.

Ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι η εξάπλωση του ιού μπορεί να ελεγχθεί κρατώντας τον ρυθμό ανάπτυξής του χαμηλό και ότι «όλοι έχουν έναν ρόλο να παίξουν στο να διατηρηθεί αυτός ο ρυθμός σε χαμηλό επίπεδο, παραμένοντας σε εγρήγορση και ακολουθώντας τους κανόνες».

Πάντως, αμέσως μετά την ανακοίνωση του νέου σλόγκαν, τα αποκεντρωμένα κράτη της Βρετανίας (Ουαλία, Σκοτία, βόρεια Ιρλανδία) ανακοίνωσαν ότι δεν αποδέχονται το νέο μήνυμα και ότι θα διατηρήσουν το υπάρχον «μείνετε σπίτι».

Στην ενημέρωσή της η πρωθυπουργός της Σκοτίας, Νίκολα Στέρτζον, ανακοίνωσε ότι η μοναδική αλλαγή που θα κάνει από αύριο η Σκοτία είναι να επιτρέψει την άσκηση των πολιτών σε εξωτερικό χώρο περισσότερο από μία φορά τη μέρα, μένοντας ωστόσο κοντά στο σπίτι, χωρίς να επιτρέπονται το μπάρμπεκιου και η ηλιοθεραπεία, ούτε και οι συγκεντρώσεις ατόμων σε μικρές ομάδες. Επανέλαβε ότι το μήνυμα «μείνετε σε εγρήγορση» δεν θα λειτουργήσει στη Σκοτία και ότι οι αποφάσεις που λαμβάνονται από το Ουέστμινστερ δεν θα πρέπει να παρουσιάζονται ότι αφορούν όλη τη Βρετανία.

Ήδη την Παρασκευή η αποκεντρωμένη κυβέρνηση της Ουαλίας ανακοίνωσε τις δικές της τρεις μικρές αλλαγές, που θα ξεκινήσουν την ερχόμενη εβδομάδα, διατηρώντας το lockdown για τις επόμενες τρεις εβδομάδες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή