ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ διέκοψε συνέντευξη Τύπου έπειτα από λογομαχία με δημοσιογράφο ασιατικής καταγωγής (βίντεο)

Ο Τραμπ διέκοψε συνέντευξη Τύπου έπειτα από λογομαχία με δημοσιογράφο ασιατικής καταγωγής (βίντεο)

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διέκοψε απότομα τη συνέντευξη Τύπου που παραχωρούσε χθες Δευτέρα στον Λευκό Οίκο, έπειτα από μια λογομαχία με την κινεζικής καταγωγής ανταποκρίτρια του CBS στην αμερικανική προεδρία.

Η Γουέιτζι Τζιάνγκ, η ανταποκρίτρια του δικτύου στον Λευκό Οίκο, που έχει γεννηθεί στην Κίνα αλλά μεγάλωσε στην Αμερική, απηύθυνε στον πρόεδρο το ερώτημα γιατί αναφέρεται με τόση έμφαση στον αριθμό των διαγνωστικών τεστ που γίνονται στις ΗΠΑ και τον συγκρίνει με εκείνους άλλων κρατών, σαν να επρόκειτο για κάποιου είδους διεθνή διαγωνισμό.

«Ίσως αυτή να είναι μια ερώτηση που θα έπρεπε να γίνει στην Κίνα. Μη ρωτάτε εμένα, να πάτε να ρωτήσετε την Κίνα!», της αντιγύρισε ο Τραμπ, εμφανώς οργισμένος.

Όταν ο Τραμπ προσπάθησε να δώσει τον λόγο σε έναν άλλο δημοσιογράφο, η Τζιάνγκ κατέβασε την προστατευτική της μάσκα και ρώτησε αν υπήρχε κάποιος λόγος που της είπε να ρωτήσει την Κίνα. 

«Και γιατί το λέτε αυτό σ’ εμένα;», απόρησε η Τζιάνγκ, αφήνοντας να εννοηθεί πως ο αμερικανός πρόεδρος καταφέρθηκε εναντίον της Κίνας εξαιτίας της εμφάνισης και της καταγωγής της.

«Θα το έλεγα σε οποιονδήποτε μου έθετε μια τόσο μοχθηρή ερώτηση όπως αυτή», απάντησε ο ένοικος του Λευκού Οίκου. 

Λίγες στιγμές αργότερα, άλλη δημοσιογράφος ζήτησε να κάνει ερωτήσεις, αλλά ο Τραμπ αρνήθηκε αρκετές φορές.

Η δημοσιογράφος του CNN αντέδρασε, λέγοντας: «Εχω δύο ερωτήσεις για εσάς. Εσείς με καλέσατε». «Ναι αλλά δεν απαντήσατε και τώρα καλώ τη νεαρή κυρία στο βάθος», απάντησε ο Τραμπ.

Οταν η δημοσιογράφος επέμεινε, ο Τραμπ διέκοψε τη συνέντευξη Τύπου και αποχώρησε.