Η Αυστρία θα ανοίξει τα σύνορά της με τη Γερμανία στις 15 Ιουνίου

Η Αυστρία θα ανοίξει τα σύνορά της με τη Γερμανία στις 15 Ιουνίου

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυστρία και Γερμανία προβλέπουν να επιτρέψουν από τις 15 Ιουνίου ξανά την ελεύθερη κυκλοφορία στα σύνορά τους, τα οποία είχαν κλείσει από τα μέσα Μαρτίου εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, ανακοίνωσε σήμερα η Βιέννη.

«Από τις 15 Ιουνίου θα είναι εφικτό να ανοίξουν τα σύνορα μεταξύ Γερμανίας και Αυστρίας», δήλωσε στον κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό O1 η Αυστριακή υπουργός Τουρισμού και Γεωργίας Ελίζαμπετ Κέστινγκερ.

Οι όροι διέλευσης από τα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών θα χαλαρώσουν ήδη από τις 15 Μαΐου και πλέον θα επιτρέπονται τα επαγγελματικά ταξίδια και οι επισκέψεις σε συγγενείς, πρόσθεσε η ίδια.

Η Κέστινγκερ διευκρίνισε ότι η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ συνομίλησε για το θέμα χθες Τρίτη με τον Αυστριακό ομόλογό της Σεμπάστιαν Κουρτς, με τους δύο ηγέτες να «συμφωνούν στο σταδιακό άνοιγμα» των συνόρων.

Οι δύο χώρες εκτιμούν ότι η επιδημία covid-19 είναι υπό έλεγχο στο έδαφός τους και ήταν μεταξύ των πρώτων στην Ευρώπη που χαλάρωσαν τα περιοριστικά μέτρα που είχαν υιοθετηθεί για τις μετακινήσεις, ενώ επέτρεψαν και την επαναλειτουργία των καταστημάτων.

Η Γερμανία διατηρεί ως τα μέσα Ιουνίου την προειδοποίησή της κατά των τουριστικών ταξιδίων στο εξωτερικό.

Από την πλευρά της η αυστριακή κυβέρνηση επεσήμανε σήμερα ότι εξετάζει τη σταδιακή επαναφορά της ελεύθερης μετακίνησης των πολιτών με γειτονικές της χώρες, όπως η Ελβετία, το Λίχτενσταϊν και τους ανατολικούς τους γείτονες, χωρίς όμως να αναφερθεί στην Ιταλία, μία από τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από την covid-19.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή