Ιαπωνία: Νεκρός από κορωνοϊό 28χρονος παλαιστής του Σούμο

Ιαπωνία: Νεκρός από κορωνοϊό 28χρονος παλαιστής του Σούμο

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένας 28χρονος παλαιστής του Σούμο έχασε τη μάχη με τον νέο κορωνοϊό, όντας ο πρώτος αθλητής της παραδοσιακής μόρφης πάλης της Ιαπωνίας που χάνει τη ζωή του από τη νόσο Covid-19, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Ιαπωνική Ομοσπονδία Σούμο (JSA).

O Kiyotaka Suetake, γνωστός με το προσωνύμιο Shobushi, υπήρξε ο πρώτος αθλητής Σούμο που βγήκε θετικός στον ιό και τελικώς άφησε την τελευταία του πνοή από πολυοργανική ανεπάρκεια, αποτέλεσμα της μόλυνσης του από τον ιό.

Η κατάσταση της υγείας του χειροτέρεψε με ταχείς ρυθμούς και οδηγήθηκε σε μονάδα εντατικής θεραπείας εννέα ημέρες μετά τη θετική διάγνωση του, στις 10 Απριλίου.

Η τραγική κατάληξη του 28χρονου αθλητή, ο οποίος είχε κάνει το ντεμπούτο του το 2007, κινητοποίησε την Ιαπωνική Ομοσπονδία Σούμο, η οποία θα κάνει τεστ αντισωμάτων σε περίπου 1.000 μέλη της, η πρώτη μαζική διεξαγωγή τεστ στον ιαπωνικό αθλητικό κόσμο. Άλλοι πέντε αθλητές της JSA βγήκαν θετικοί στον κορωνοϊό τον περασμένο μήνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή