Μεξικό: 100 νεκροί από νοθευμένο αλκοόλ, καθώς στερεύουν τα αποθέματα μπύρας, λόγω της πανδημίας

Μεξικό: 100 νεκροί από νοθευμένο αλκοόλ, καθώς στερεύουν τα αποθέματα μπύρας, λόγω της πανδημίας

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι στο Μεξικό πέθαναν από κατανάλωση νοθευμένου αλκοόλ τις τελευταίες δύο εβδομάδες, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της μεξικανικής καθημερινής εφημερίδας Reforma, καθώς τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού έχουν μειώσει δραστικά την παραγωγή μπύρας.

Το δυνητικά θανατηφόρο παράνομο αλκοόλ περιέχει επικίνδυνες ουσίες, όπως μεθανόλη σε ορισμένες περιπτώσεις, και διακινείται, καθώς οι ζυθοποιίες όπως η Heineken και η Grupo Modelo έχουν αναστείλει την παραγωγή, σύμφωνα με τις κυβερνητικές οδηγίες για διακοπή των μη αναγκαίων δραστηριοτήτων.

Οι τοπικές αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνες για τον εντοπισμό προμηθευτών και προέτρεψαν τους πολίτες να μην καταναλώνουν αλκοολούχα ποτά άγνωστης προέλευσης.

Οι θάνατοι, που αναφέρθηκαν από τις Πολιτείες όπως η Χαλίσκο, Γιουκατάν, Πουέμπλα και Μορέλος από τις αρχές του μήνα, φάνηκαν να αυξάνονται μετά την Γιορτή της Μητέρας στο Μεξικό την Κυριακή, σύμφωνα με αξιωματούχους και μεξικανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε σε 20 σήμερα στο δήμο Τσινονκουάουτλα στην κεντρική Πολιτεία της Πουέμπλα, μια ημέρα μετά την κήρυξη υγειονομικής έκτακτης ανάγκης μετά από 17 θανάτους από κατανάλωση νοθευμένων ποτών. Η τοπική κυβέρνηση δήλωσε ότι κατέσχεσε 200 λίτρα τοπικής αλκοόλης γνωστή ως «ρεφίνο» και διεξάγει μελέτες για να προσδιορίσει το περιεχόμενό της.

Στη Γιουκατάν, όπου τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν κύμα θανάτων από την κατανάλωση νοθευμένων οινοπνευματωδών ποτών, η κυβέρνηση της Πολιτείας τον Απρίλιο περιόρισε τις πωλήσεις αλκοόλ για να αποτρέψει περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας καθώς περισσότεροι άνθρωποι μένουν στο σπίτι κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η ομοσπονδιακή ρυθμιστική αρχή υγείας COFEPRIS ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι διερευνά την πώληση νοθευμένου αλκοόλ.

Στα αποτελέσματα κερδών τον περασμένο μήνα, η μεξικανική κοινοπραξία Femsa, που κατέχει τη δημοφιλή αλυσίδα καταστημάτων Oxxo, ανέφερε ότι είχε αποθέματα μπύρας για διάστημα περίπου 10 ημερών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, REUTERS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή