Κίνα: Γονείς επανενώθηκαν με τον αγνοούμενο γιο τους, 32 χρόνια μετά την απαγωγή του

Κίνα: Γονείς επανενώθηκαν με τον αγνοούμενο γιο τους, 32 χρόνια μετά την απαγωγή του

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα ζευγάρι Κινέζων που είχε αποχωριστεί βίαια το παιδί του το 1988, όταν εκείνο έπεσε θύμα απαγωγής σε ηλικία 2,5 ετών, επανενώθηκε με τον 34χρονο πλέον γιο του, έπειτα από 32 ολόκληρα χρόνια.

Η απαγωγή του Μάο Γιν είχε λάβει χώρα στη βορειοδυτική επαρχία της Κίνας, Σαανσί, όταν κατά την επιστροφή της οικογένειας στο σπίτι από το νηπιαγωγείο, ο μικρός ζήτησε από τον πατέρα του νερό και έτσι σταμάτησαν στην είσοδο ενός ξενοδοχείου. Ο πατέρας έστρεψε για λίγο το βλέμμα του αλλού και κάποιος πρόλαβε και άρπαξε τον μικρό.

Κατά τη διάρκεια των επόμενων ετών, η αστυνομία τον αναζητούσε και πραγματοποιούσε έρευνες σε περισσότερες από δέκα επαρχίες. Ομοίως, έρευνες πραγματοποίησαν και οι γονείς του, οι οποίοι διένειμαν περισσότερα από 100.000 σχετικά φυλλάδια και τοποθέτησαν αφίσες με το πρόσωπο του γιου τους σε δέκα επαρχίες της χώρας. Στη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων εμφανίστηκε σε πολλές εκπομπές της κινεζικής τηλεόρασης, αναζητώντας βοήθεια, χωρίς όμως το παραμικρό αποτέλεσμα.

Στο τέλος Απριλίου, η αστυνομία της Σιάν πληροφορήθηκε ότι ένα άτεκνο ζευγάρι από την επαρχία Σιτσουάν της νοτιοδυτικής Κίνας είχε υιοθετήσει ένα παιδί από τη Σιάν πριν από χρόνια, πληρώνοντας το ποσό των 767 ευρώ σε σημερινά χρήματα. Ακολούθως, μια σειρά από έρευνες της αστυνομίας οδήγησαν στα ίχνη ενός άνδρα ονόματι Γκου από τη Σιτσουάν, ο οποίος έμοιαζε στον αγνοούμενο Μάο και η εξέταση DNA απέδειξε ότι επρόκειτο για το ίδιο πρόσωπο.

Ο 34χρονος σήμερα Μάο Γιν, ο οποίος στο μεταξύ μετονομάστηκε σε Γκου Νινγκνίνγκ, διατηρεί μια επιχείρηση με διακοσμητικά αντικείμενα.

Οι απαγωγές και η διακίνηση βρεφών είναι ένα μακροχρόνιο πρόβλημα στην Κίνα. Παρότι δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία, στην ιστοσελίδα της οργάνωσης Baby Come Back Home υπάρχουν 14.893 αναρτήσεις για αγνοούμενα αγόρια και 7.411 για αγνοούμενα κορίτσια, ενώ το 2015 είχε γίνει η εκτίμηση ότι 20.000 παιδιά πέφτουν κάθε χρόνο θύματα απαγωγής στην Κίνα.

Το 2009 το Υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας της χώρας εγκαινίασε μια βάση δεδομένων DNA, η οποία έχει έκτοτε βοηθήσει στην ανεύρεση περισσότερων από 6.000 αγνοούμενων παιδιών.

Και τον Μάιο του 2016 το υπουργείο εγκαινίασε ένα σύστημα, το "Reunion" (Επανένωση), χάρις στο οποίο μέχρι τον Ιούνιο του 2019 είχαν επανενωθεί με τις οικογένειές τους περισσότερα από 4.000 παιδιά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, XINHUA, BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή